Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Účinější a lepší hráz proti islámu je pořádné pole ostnatého drátu kryté kulometnými hnízdami. Oni i ti naši předci se islámu nebránili a úspěšně neubránili jen modlitbami, ale hlavně mečem. S pomocí Boží. ;-) A stejně tak to budeme muset udělat i my.

1 0
možnosti

Krestan je ten, kdo veri v Krista (spasa, jedina cesta, hodnoty apod.), a je jedno v jake cirkvi se zrovna ocitl. Uz to rozdeleni cirkve na cirkve s ruznymi nazvy apod. je podle me ostuda pro krestany, spatna vizitka.

Pokud nekdo veri v Krista, tak zaroven nemuze verit v jine cesty, to uz podle me neni krestan. Nemuze tak hlasat spoustu cest k Bohu, jak delaji napriklad lide lasajici New Age, katolicky papez, nebo ze Marie je matkou Bozi, ze v desateru dal Buh Zidum sice Sabbath (Sobotu jako sedmy den odpocinky), ale my si to zmenim podle potreby trebas na nedeli... Krestan ma byt samozrejme laskavy ke kazdemu, ale nema kazdeho prijimat a hlasat nejakou spolupraci. Takze se podle me spis jedna o boj krestanu versus nekrestane, nebo krestanu znalych versus neznali napric krestanskymi cirkvemi.

A ateiste sice i mohou nektere hodnoty vystizne pojmenovat krestanskymi, ale z podstaty ateistickeho presvedceni je sami asi tezko mohou na 100% vyznavat, kdyz nemaji tu spravnou motivaci, takze je trosku silnejsi nabozenstvi muze lehce semlit.

1 0
možnosti

nemusím souhlasit úplně se vším, ale dobrý článek. R^

3 0
možnosti
Foto

Ty, co otravuji poucovanim o 'krestanskych hodnotach", je nejlepe otazat co tim mysli. Ve vetsine pripadu z nich vyleze neco jako "stromecek", i kdyz nekdy i obrana manzelstvi coby svazku muze a zeny. Navic vyraz "hodnota" je mravne neutralni - hodnotou muze byt jak zmuzilost, tak pokora, tak schopnost efektivne mucit. Pokud maji ti lide na mysli "krestanske ctnosti", tech je sedm a nejsou tak komplikovane: cudnost, stridmost, smilovani, pile, trpelivost, laskavost a skromnost. (Prekladam jak umim, original zde: chastity, temperance, charity, diligence, patience, kindness, and humility). Pokud ma spolecnost dostatek dobre vyzbrojenych vojaku co se temito ctnostmi ridi, ma hraz proti islamu hotovou!

2 0
možnosti
Foto

Pro inspiraci a srovnání doporučuji publikace Rudolfa Vrby z počátku 20. století.

0 0
možnosti

Dneska jste to pokropil všechno, jak dávkou z kalacha ( že by příprava :-P ? ). Za evangelíky mohu s klidným svědomím napsat, že na tom nejsou zdaleka tak špatně, jak líčíte. Liberálové sedí na teologických fakultách ( výsledkem zdejší bloger z HTF ) a Duch Boží jedná v undergroundu. Tak jako to vždy v dějinách církve činil.

3 0
možnosti

Mirku, jak jsem psal níže, nejde z tisíců teček vybírat, mimochodem moje žena je Lutheránka.

Toho blogera z HTF znám

Nepokropil jsme všechno, jen píší o tom co vidím a vnímám.

3 0
možnosti

S náboženskými hodnotami je ten problém, že si pod nimi každý představí něco jiného. Ovšem zdá se mi, že samotné hodnoty typu svoboda či demokracie nestačí na dostatečnou mobilizaci lidí. Z tohoto hlediska vidím jako potřebnou ideologii, která se bude schopná islámu postavit a zastavit ho. Nerad bych, aby to byl třeba komunismus nebo fašismus, takže se mi křesťanství jeví jako dobrá volba.

Píši z pozice agnostika, sám si nejsem vlastně jist, jestli věřím nebo ne (respektive, Bůh se mi neukázal, aby mi dokázal svojí existenci, což ale nedokazuje, že neexistuje).

Když se člověk našeho civilizačního okruhu podívá na ty nejdůležitější hodnoty, jež vyznává, chtě nechtě v nich tu Bibli prostě najde. Platí to i o odlišných názorových směrech.

Co se týká těchto křesťanů, před kterými varujete, vnímám to jako nepochopení křesťanského učení. Celé křesťanství lze dle mého názoru shrnout do jedné věty: "Miluj svého bližního JAKO sám sebe." (Za sebe, aby to bylo pochopitelnější, bych možná v dnešních překladech příliš silné slovo miluj nahrazoval třeba měj rád, akceptuj, prostě něčím, co nezní tak přepjatě).

Jako - to je to klíčové slovo. Když si to člověk promyslí, zjistí, že moderní asertivita je jenom komentářem k této větě. Křesťané, před nimiž varujete (bohužel včetně papeže) totiž říkají: Miluj svého bližního VÍCE než sám sebe (dokonce, miluj vzdálenější a cizejší než sebe i než sobě blízké). Což asertivní postoj vítěz - vítěz mění na vítěz - poražený.

Jako sám sebe totiž vyžaduje i mít rád sebe samého, bez toho to nedává smysl (je-li tam rovnítko, tak budu-li sebe nenávidět, logicky nenávidím i bližního). A pokud přijmu tuhle myšlenku, je jasné, že křesťanství vyžaduje asertivní zaujmutí pozice, která sice respektuje odlišné hodnoty, ale vyžaduje totéž z druhé strany. A taková myšlenka už představuje hráz nejenom proti islámu, ale proti jakémukoli fanatismu obecně.

2 0
možnosti

Nesouhlasím, ale pěkné svátky jsou přednější :)

1 3
možnosti

Nepovídejte. Vy přeci máte tu nekonfesní teologii a nějaké křesťanské svátky jdou mimo Vás, stejně jako křesťanské hodnoty

5 0
možnosti

Jakékoli náboženství je opium lidstva v tomhle měl Marx naprostou pravdu!

4 7
možnosti

Jani, pokud byste četla Marxe, tak byste věděla, že Marx to myslel jako povzdech nad tím, že nemůže přesvědčit lidi pro svojí věc. Vzhledem k tomu co dnes prožíváme, jde obdobně říci, že marxismus je opiem lidstva. A navíc z toho vzešli komunisté, fašisté, nacisté a dnes ti co se snaží být elitou národu, z takzvané Frankfutrské školy

13 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky