Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Korektnosti v dnešní době znamená nenazýval věci pravým jménem a cíleně zamlčovat negativní fakta k předem glorifikovaným událostem nebo skupinám lidí nebo ideologiim , náboženstvím. Ale pokud je něco špatného a navíc šířícího zlo, nezměníte to pouhým přejmenováním . Zlo, abychom mu dokázali čelit, musíme nejprve dokázat pojmenovat . To se neděje. Cíleně . Naopak každá kritika je dehonestována v rámci nějakého podivného tajného plánu, který většina nechápe. Může to být hra neomarxistické levice, několika vlivných nebo náhoda? Netuším. Ale děje se to.

1 1
možnosti
PS

Omluva za překlepy

0 0
možnosti
ZH

Každý, kdo tvrdí, že jeho učení je jediné pravdivé, je fundamentalista. V tom je zcela jedno jestli Bible nebo Korán.

Jsou zcela jednoduché otázky. Bůh stvořil všechno? I homosexuály s jejich puzením k odlišným praktikám? Ano. Ne? Pokud nestvořil, tak kdo? Potom ale není všemohoucí. Pokud ano, tak vás chtěl na věky věků iritovat?

Katolická církev má prostě problém a své ovečky nechává v oblblosti stát a zírat na politickou korektnost. Katolická církev vůbec nemá postoj vůči transsexuálům. Podle ní neexistují.

A mohli bychom pokračovat. Stvořil Bůh muslimy? Afroameričany a kdovíjakou havěť? Stvořil ji pro vyvražďovací povyražení?

Koneckonců kde byl když plály pece v Osvětimi a jinde? Fundamentalismus bude vždy předstupněm k fašismu, protože vidí "nestvořená stvoření" a původní učení bezpodmínečné lásky tím zneužívá ke své zkažené moci.

3 2
možnosti
MS

"Katolická církev vůbec nemá postoj vůči transsexuálům. Podle ní neexistují."

Hm. Jiří Skoblík napsal knihu Transsexualismus : morálně- a duchovně-teologické aspekty. Ve shodě s cimrmanovskou kritikou profesora Fiedlera jde zřejmě o agitační brožuru, leták o rozsahu 211 stran.

V Osvětmi byl Bůh v přikázání Nezabiješ. Nejen teologické kapacity říkají, že neexistuje uspokojivé logické řešení paradoxu dobrého Boha a zla ve světě. Složitou problematiku pojímáte optikou Jiráskova Temna a to je svým způsobem taky fundamentalismus.

0 0
možnosti
PB

..... bych to tak černě neviděl,- pokaváď by ti francoužští cajti byli o trochaj víc korektnější, tak nemuseli schytat teho molotova do káry, - "sim Vás, frustrovaní mladíci arabské národnosti, rozejděte se v klidu a míru, Alláh s Vámi V!",- copak je na tem něco složitýho ?!?

1 0
možnosti
JP

S politickou korektností se asi už budeme muset naučit žít. Existují slova, která se běžně užívala, názory na černochy, Romy, gaye, nikomu to nepřišlo divné. Dnes už není slušné tato slova používat. Ale to je jen můj dojem, že je to všechno spíš o slušnosti. Lidé jsou stále stejní, myslí si to své, jen už to neříkají nahlas, protože se to nesluší. Když to hodně odlehčím, je to jako s říháním při jídle ve společnosti kdysi a nyní. Vezměte si třeba pana Wilderse, je to snad údajně gay, ještě před pár desítkami let by ho to vyřadilo z veřejných funkcí zcela spolehlivě, pokud by to tedy bylo o něm známo. A mezi námi, takový pan Obama nebo paní Hillary, jeden by lopotil na farmě a druhá u sporáku, bez veškeré naděje na změnu. Jim ta proklínaná politická korektnost pomohla a nemyslím si, ač je nemusím, že by to byli horší lidé než třeba Nixon, Bush ml. nebo ten hrozný Trump (mmch. jeho parodování postiženého novináře bylo snad to nejhorší, co jsem u vrcholného politika viděla). Jiná otázka je, jestli dopustit politickou korektnost v té míře, že začne poškozovat někoho jiného. Tam už bych se ozývala, protože to je právě případ islámu, máme ho bezmezně tolerovat jako náboženství a přehlížet, že jako učení upírá práva jiným lidem, a to je ta hranice, která by už neměla být překročena. Zrovna tak jako přednostní výběr do funkcí a škol dle "nezásluh". Vybalancovat to všechno je ale nemožné, takže se prostě bude stávat, že se nám holt něco nebude líbit. A ještě něco, ve všech debatách jsem si tak nějak povšimla, že my, ženy, jsme neustále jmenovány mezi menšinami, různými Hotentoty a Eskymáky, tak to bych si vyprosila ;-D Nás žen je prosím pěkně na světě většina !

1 4
možnosti
Foto

Nic nového pod sluncem. Od doby Rakouska Uherska ve veřejném prostoru bylo možné mluvit a psát ve veřejném prostoru toliko spisovným jazykem. Pokud jste tak nečinil/a, mohl/a jste se s veřejným prostorem rozloučit. Ignorovali vás.

1 0
možnosti
VP

Svět se vrátil do těch správných kolejí, Polický je tady a zase úplně mimo .... a Vám pane Kavko karmaR^

4 1
možnosti
Foto

Zvláštní, že lidi jako vy brojící proti korektnosti a obhajující svobodu slova okamžitě začnou prskat když je někdo označí za to co jsou-extremisty, neonacisty...;-DRv

0 12
možnosti
MK

Opravdu Polický? Když můj děda narukoval v 1938, ostatně mám fotky na FB, tak šel obhajovat demokracii, svobodu slova bez přívlastků, chtěl bojovat proti nacismu a všemu co nacismus představoval.

Chtěl bojovat za Vlast, národ, tedy to, na co ty pliveš

13 1
možnosti

Když budete černoška, můžete jako šéfka říkat, že sekretářka má hezké nohy. Ale to první vám asi neuvěří.

0 0
možnosti
JH

Velmi dobře jste to popsal a k tomu jen, je to začarovaný kruh, z kterého nelze ven!

5 1
možnosti
MK

Tož, lze, ale ti různí "aktivisté" by řičeli jak kravka usmrcená, tak aby byla pak halal

4 1
možnosti
ZV

Z65u72z79a48n21a 69V69a23s37s

30. 11. 2016 19:17

Rozumiem tomu, že katolícka cirkev neodsudzuje homosexuálov, ale homosexuálne správanie. Ale nikdy som nerozumela tomu, prečo práve okolo sexuálneho správania je taký cirkus. Ešte som totiž nevidela, aby nejaký iný hendikep prípadne odlišnosť na seba pútali takú pozornosť. Nevidela som ešte hluchých, slepých, nemých, autistov, schizofrenikov... behať po uliciach a čohosi sa dožadovať. Prečo práve sex? Pripadá mi to tak, že títo všetci svoju odlišnosť akceptovali. Ale sexuálne menšiny zrejme nie, keď sa stále na niečo sťažujú.

9 2
možnosti
MK

Rozumíte tomu správně.

Jo, tak tomu dalšímu také nerozumím, tedy, rozumím, ale nechápu ;-)

1 0
možnosti
MP

R^Souhlas a karma.

S pokrytectvím se člověk potýká už od biblických dob. Jenže někdy to bez trochy pokrytectví asi nepůjde. My staří jsme už otrlí a víme, která bije. Naši rodiče a prarodiče nám doma říkali pravdu, ale s dovětkem - o tom ale ve škole a s cizíma nemluv.

Co se islámu týče, tam nemusí nikdo moc bádat nad pravostí proroka. Tam stačí to prastaré - Po jejich ovoci je poznáte.

14 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS