Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V pohledu na islám nemusíme sjíždět historické prameny a přehazovat si je jako horký brambor. Je to taktika proislámsky zaměřených jedinců v diskuzi, odvést pozornost jiným směrem, kde dokáží oponenta zahltit daty . Podstatou je součastnost ! Islámský svět expanduje a nabývá na síle- Turecko , Írán , Pákistán , islámské teroristické odnože Isis, boko haram ap. V podstatě své ideologie má ovládnutí světa islámem a v porovnání s naším pojetím demokracie a lidských práv se dokonale rozchází a je neslučitelný. Srovnání s diktátorskými ideologiemi komunismem a fašismem se přímo nabízí a je relevantní. Vedení západních států - levicově orientované- se z veřejně neznámých důvodů snaží tuto ideologii islámu implementovat do naší civilizace , i když přináší ekonomickou a především bezpečnostní neúnosnou zátěž pro systém a vytváří napětí ve společnosti. Z toho všeho vyplývá jediné. Pokud si občané neuvědomí rizika a nezmění se přístup západu k islámu, vznik ozbrojeného konfliktu bude víc aktuálnější a demokracie méně a méně stabilní, přijdeme o nabyté svobody, ekonomické výhody a budou umírat nevinní lidé . A na konci ze všeho vytěžit Putinovo Rusko, erdoganovo Turecko, Čína nebo KLDR . To chceme?

7 1
možnosti
Foto

Uviděl jsem pod vaším příspěvkem jedno mimus.

Očekával jsem to, co jsem nakonec rozklikl:

Záporné hodnocení Radek Polický 61314

Inu zbabělec, který se štítí pravdy, protože na víc nemá moc. Kdyby ji měl, umřete v koncentráku.

2 0
možnosti

Vážený pane Kavko, ze zdrojů wiki, stránek o české šlechtě, dvoudílného erbovníku z mé knihovny jsem vás usvědčil ze lži. Lež zněla: Nikdo nepopravil 27 českých pánu. Většina z nich nebyla Čechy... Poukázal jsem na fakta v 15 případech Čechy byli. Očekávám vaši veřejnou omluvu. Mýlit se může každý, já si myslím, že jste mohl myslet, že nemluvili z většiny česky, ale německy. To by bylo těžce diskutovatelné. Takhle jste se dopustil vědomé manipulace jako v ostatních případech. Nemyslete si, že vám donekonečna bude kdokoli něco dokazovat. Pokud se neomluvíte, budu vás nadále považovat za zcela odborně zdiskreditovanou osobu. Napříště očekávám, že svá tvrzení podložíte nějakou literaturou, o níž bychom mohli diskutovat. Tomu se zjevně vyhýbáte. Doufám, že soudnému čtenáři je nyní jasné s kým má ve vašem případě co do činění.

1 6
možnosti
Foto

Vážený pane Hornere. Nikdo nepopravil 27 českých pánů. Ti byli mezi popravenými jen tři, kromě nich sedm rytířů a 17 měšťanů. U soudu jich devět mluvilo výhradně německy, ale prakticky o ničem to nesvědčí. Nemáme totiž žádné kritérium pro to, kdo se kým cítil. Nacionalismus neexistoval, jen zemský patriotismus a ten byl pouze pro šlechtice. Měšťané se touto věcí nezabývali vůbec. Jako historik musím říci, že oba vedete nevědecký spor, takříkajíc o exkrementu.

5 1
možnosti
Foto

J41i97ř75í 72K83i53n67d87l

26. 11. 2016 21:03

Mohamed a Arabové šířící Islám byli dílem nevzdělaní pastevci koz a islám rozšířili násilím od Egypta, Mauretánie, Persii a Indii. Vzdělaností, kterou se chlubili pocházela od Maurů, Peršanů a i arbské číslice přišly z Indie. Tuto vzdělanost díky koránu zahubili a dál ji nerozvíjeli. Křesťanství podporovalo vzdělání, první škola u nás byla založena v roce 1000. Křesťané zakládali univerzity a šířili vzdělanost. To co je Evropa dnes vděčí zejména křesťanské vzdělanosti. Tam, kde jsou Arabové dnes vděčí islámu.

15 1
možnosti

R^R^Je scestné srovnávání, jak to činí p. Polický a další, když se dávají vedle sebe špatné kroky křesťanů ze středověku, ale pozdější excesy a hrůzy islámu při jeho šíření, ale především doby nedávné včetně dneška.

Křesťané vedle sebe neměli civilizaci na demokratických základem včetně příkladů náboženské tolerance tak, jak to mají dnešní muslimové. A při srovnávání vlastní náboženské nauky je rozdíl nejmarkantnější: špatné skutky křesťanů byly proti Písmu, kdežto u muslimů, i přes námitku různých výkladů Koránu, najdeme oporu pro konání násilností přímo v základním textu.

Dalším jasným poznatkem je fakt, že křesťané, byť se značným zpožděním, dokáží reagovat na vývoj světa, ale muslimové, a tady je ten největší kámen úrazu, mají svou nauku zabetonovanou od věky věků až po nekonečno.

Proto jakákoli integrace nebo mírové soužití bude vždy narážet na muslimské nerespektování chodu času a jakékoli příklady pokojného existování vedle sebe je jen dočasné; v okamžiku zesílení muslimské komunity bude vždy snaha instalovat Mohamedův středověk.

11 1
možnosti
Foto

Kavko říká vám něco jméno Giordano Bruno? Ten byl za své názory křesťanskou církví upálen ještě v 16 století.

Nebo to jak se po bitvě u Bílé hory vypořádal křesťanský vládce se svými protivníky?

Popravili 27 českých pánů a ne zrovna šetrným způsobem. Například s vědci Janu Jesseniovi napřed vyřízli jazyk, pak ho sťali a po smrti rozčtvrtili.....

Jan Hus byl upálen....

Vy ve své nenávisti nevidíte, že muslimové se v historii chovali cca stejně jako křesťané a ostatní náboženství a ani dnes mezi muslimy a jinými náboženstvími není rozdíl. V každé skupině jsou lidé dobří a zlí, v každé skupině jsou lidé mírumilovní a lidé násilní, v každé skupině jsou lidé vstřícní i nenávistní.

2 13
možnosti

Giordano Bruno byl odsouzen za vraždy a podvody. Ne za názory na křesťanskou církev.

Po bitvě na Bílé Hoře Češi porazili Němce. Na Bíle Hoře totiž bojovali Češi, proti německému pluku Šlika a jak se s nimi panovník vypořádal? Nijak. Byla to běžná bitva.

Nikdo nepopravil 27 českých pánu. Většina z nich nebyla Čechy, a šlo o lidi, kteří se podíleli na svrhnutí panovníka. To nebylo o církvi a křesťanství. Tak by se zachoval každý panovník

Hus byl upálen a co jako s tím? Nebo mám ti citovat Palackého, kde cituje Husa, že každý jeho oponent by měl být poslán na hranici? Ostatně, žít podle Hus bys asi nechtěl, protože by jsi byl pod mostem.

Já ve své nenávisti vidím například to, že žena v dvanáctém století v křesťanském městě mohla jít po ulici a bylo to normální.

A jasně, všude jsou mírumilovní lidé,rozdíl je v tom,že na rozdíl od islámu těm lidem nehrozí, že je někdo zmasakruje proto, že jsou mírumilovní

13 1
možnosti
Foto

R^

,,Raději vždy budu upřímným ateistou než falešným věřícím" (G. Harrison, Beatles)R^

4 0
možnosti

pane kolego, racte se nejdrive podivat na "vedecky atheismus" a jeho 250 let vzdelanosti, tolerance, konfiskaci, kolektivisaci, gilotin, genocid, gulagu, potratu, euthanasiim cenzury, vymyvani mozku.

atheiste stacili za 250 let sve existencu vyvrazdit vice lidi, nez vsechna nabozenstvi sveta od pocatku lidstva dohromady, a dnes vladnou.

ne ze bych byl z islamu nadseny, ale ve srovnani s atheismem je to pohodova zalezitost.

1 12
možnosti

pane neznámý Nováku, který jste si vybral jedno z nejčastějších jmen, zpátky do školy a dovzdělejte se laskavě ... ale vy, dle vašeho psaného projevu, jste zřejmě relikt nějaké bigotní náboženské sekty

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS