Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Beru tu narazku na v podstate okupaci nasi zeme od Stalinovy SSSR po valce, ale napsat obdivny clanek o britske okupacni armade a dat tam pisen o Britanii okupovanem uzemi v Irsku... neni vse cerne a bile jak se oznacuje... Britanie byla co vim vetsim imperiem nez SSSR a hezkym slovem si sva uzemi neziskala co vim.

1 0
možnosti
MC

Napsal jste to velmi pěkně.R^ To, že někteří s nostalgií vzpomínají na ten bůček a pivo je jejich slabost a mravnostní bída. Smutnější je to, že je naše společnost vyživuje v parlamentu. Je jen otázkou zda šlo o Havlovu nerozhodnost, nebo vědomý čin levicového reformátora.

1 0
možnosti
Foto

H55a62n19a 72V48l93k11o97v60á

11. 11. 2016 23:53

R^R^R^a díky i za tu objektivitu směrem k východu...

2 0
možnosti
RJ

R23a87d71e19k 87J54a97r71o58š

11. 11. 2016 23:03

Díky za připomenutí tohoto památného dne. Čest všem, kdo bojovali a přežili či padli. Můj pradědeček, legionář tam padl, a dá Pán Bůh, že se někdy dostanu do těch míst (poblíž transsibiřské magistrály), abych jeho (a nejen jeho) památku osobně na místě uctil.

A propos, Martine, vše nej, zejména to zdravíčko a enthusiasmus, k Vašemu dnešnímu svátku... R^

4 0
možnosti
Foto

Kdo s nostalgií vzpomíná na komunistickou diktaturu?

Pozn. Komunismus (říše svobody) měl se vyznačovat samosprávou, jeho první fáze socialistickou demokracií, respektive všelidovým státem. Jenom a pouze přechodné období bylo označováno jako diktatura proletariátu. Jak tedy někdo může vzpomínat na něco, co neexistovalo.

Kdyby něco psal o vzpomínkách na všelidový stát, dalo by se tomu rozumět. Ale takhle? Jenom si hrajete na Danikena.

0 2
možnosti
Foto

No ne pane Jiroudku, vůbec nerozumím tomu, proč používat terminologii, která nevychází z historické reality, tak jak sama sebe popisovala. A to i z hlediska tehdejší západní sovětologie, která tvrdila, že žádný komunismus a socialismus neexistuje, že třeba jde o carismus.

0 0
možnosti
Foto

R^[>-]

Dovolím si ,,přihodit" svou ,,trošku do mlýna", vč. některých příspěvků v diskuzi pod oním článkem, viz.: Zítra je den válečných veteránů. Připomeňme si jej. - Blog iDNES.cz

2 0
možnosti
MK

Četl jsem. Ale jsem asi špatný diskutér, takže v diskusi jsem nebyl :)

1 0
možnosti
LP

Přiznám se, pane Kavko, že nechápu Vaši poslední větu: "Je zarážející, že dodnes existují lidé s nostalgii vzpomínající na komunistickou diktaturu, kde svoboda byla nahrazena levným bůčkem a pivem."

Vždyť dnes je to prakticky stejné. Většina lidí si svobody neváží a není ochotna ji hájit ani slovně, natož činy.

1 1
možnosti
MK

Libore, ale dnes zatím mohu říci co se mi nelíbí, mohu kritizovat, i když přiznám, že na západ od našich hranic je to už mnohdy problém, viz proces s Wildersem. A moje poslední věta svým způsobem ukazuje i na ty, kteří jsou ochotni vyměnit určité jistoty v EU za to, že omezí svou svobodu. Víte, chápu, že mnohdy nejde říci v článku vše a nejde se ani všem zavděčit ;-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky