Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Neshodneme se v argumentaci, neshodneme se v jiných věcech...ale shodneme se v tom zásadním...problematika tohohle konkrétního šátku není o svobodě vyznání, ani o kultuře, ale prostě právu školy a nemocnice v rámci našich civilizačních znalostí volit úbor tak, aby vyhovoval profesi na straně jedné...a na straně druhé tenhle konkrétní proces na mne působí jako vykonstruovaný a uměle vytvořený dodatečně, problém byl původně úplně někde jinde R^

2 0
možnosti
Foto

To jsou všechno věci, které se staly již pradávno součástí kultury - evropské, křesťansko-židovské, bílé, chcete-li. Nikdo tu neleze do kostela s pokrývkou hlavy, ale je jasné, že jakmile muslimové zjistí, že nám to vadí, začnou to dělat. Už teď podnikají výpady do kostelů a tu a tam zde něco zničí nebo někoho podříznou. Nemá smysl jim říkat, že se to nedělá, oni to vědí. Jako s těmi šátky. Jenom nás budou provokovat a zkoušet, jak daleko mohou zajít se svým vydíráním.

1 0
možnosti
MK

Nejen pro p. Polického; dám to sem nahoru, aby to nezapadlo (totéž níže)

Stále stejný problém s islámem p. Polický; proč už si to konečně nezapamatujete?!!

Žádné náboženství nemá tak precizně určeno, jak má vypadat společnost, jaké má mít zřízení, respektive čím se má řídit - téměř vše je v šárii.

Žádné jiné náboženství se nezabývá tak četně lidmi, kteří stojí mimo islám. Žádné jiné náboženství neurčuje svým vyznavačům, jak mají s jinověrci a nevěřícími zacházet včetně násilných skutků.

Žádné jiné náboženství, teď už je na místě zmiňovat ideologii, nemá tak provázané náboženské texty (v menšině) s rodinným a právním systémem; proto jej nelze oddělit od světské moci, o kterou jsou povinni usilovat, což je to největší nebezpečí v demokratické Evropě.

Každá sekularizace v islámském státě je poloviční nebo dočasná; viz Turecko.

Ten, kdo bude cokoli výše uvedené popírat, musí dát odvolávku na muslimské zásady, které nebudou v rozporu s evropským právem a které budou současně vyhovovat základním islámským textům.

Já tvrdím, že je to nemožné; buď to už nebude správný muslim dle Koránu a nebo nebude v souladu s demokratickými principy.

Pokud byste měl touhy, p. Polický odpovídat nějakou jalovou poznámkou, dobrá rada: raději si ji odpusťte; budete trapnější než doposud.

4 2
možnosti
Foto

Mýlíte se.

Většina náboženství má to jak má vypadat společnost včetně křesťanství a Judaismu.

Žádná sekularizace není dokonalá-viz křesťanské země, které se nejen odvolávají na křesťanské zásady společnosti, ale mají např, křesťanské státní svátk, křesťanské strany v politice.....

Striktně sekulární charakter státu nemají ani izraelci.

Co vy tvrdíte kdo je správný muslim je celkem nepodstatné proto, že podstatné je jak to vnímají muslimové-každý konkrétní člověk.ne jak to vnímá Kulhavý. Ostatně pokud tak horujete pro sekulární společnost tak pro tu je podstatné, že vůbec neřeší to jakou kdo má víru, ale jen to zda konkrétní člověk dodruje zákony.

Jediné v čem máte pravdu, že žádné jiné náboženství se tolik nezabývá lidmi mimo Islám. Ostatní to tak netrozlišují. Oni se starají o nekřesťany, nežidy.....

0 1
možnosti
JN

J20i90ř74í 38N87o26s52e46k

5. 11. 2016 12:03

Martine, poslední dobou s vámi souhlasím stále víc. R^

4 0
možnosti
PS

Naprostý souhlas! Zní to pateticky, ale opravdu se milý voliči probuďte dokud je čas a nedovolte islamizaci ČR . Příští rok bude supervolební a svoboda je cennější než jakékoli ekonomické sliby.

8 0
možnosti
Foto

Máte mé bezvýznamné plus, ale kterého konkrétního milého voliče oslovujete? (Milý voliči = ty – jeden ((milý)) voliči; milí voliči = vy – všichni ((milí)) voliči). ;-)

0 0
možnosti
AT

Ten šátek propaguje učení lupiče, vraha a pedofila, stačí?

4 1
možnosti
JR

J89a89r45a 39R69a19n84k

5. 11. 2016 3:30

Sorry, zadny satek jeste zeny nezotrocoval.....satky jsou noseny na hlavach starsich zen a vdov v cele jizni Evrope a smerem na vychod jeste vice. Verim, ze polovina ruskych zen, tech, ktere ziji na venkove a neprodavaji se za Gucci boots za 3.000.--$

urcite stale jeste dnes nosi satky, tak jsko spousta zen na Morave, Slovensku, Recku a proboha - vsude v Italii, Pokud chcete vstoupit do tohoto tisicileti zartoven s rozvinutymi zememi, budete muset asi z neceho jako satek, turban, jarmulka, paruka - ustoupit.

3 11
možnosti
JM

Sorry, ale žádné ustupování. Buďto bude příchozí dodržovat naše pravidla nebo ať jde tam, kde mu to umožní. Nikdo ho nenutí tady být, když mu to nevyhovuje. Naše země, naše pravidla. Pokud se někdo hlásí na školu, o které předem ví, že je zde pokrývka hlavy vyloučena PRO VŠECHNY ŽÁKY BEZ VÝJIMKY, aby za to školu vzápětí žaloval za náboženskou diskriminaci, tak takový člověk ať se laskavě odebere do krajin, kde může být obalená třeba od hlavy až k patě.

12 2
možnosti
ZH

Diskuze je marná. Na počátku byla jinakost židů. Klobouky, pejzy a tak..., pak přišly rasové zákony, které se prakticky uskutečňovaly na základě náboženské evidence. Vadí mi jak se rochníte v nenávisti při sebemenší příležitosti napadnout konkurenční náboženství. Doufám, že se v budoucnosti k ničemu jinému než k plácání nedostanete.

Každá svobodná bytost má právo se domáhat svých práv, i kdyby to měla být práva domnělá. Soud rozhodne a všichni účastníci se budou muset smířit s výsledkem. Banální případ jakých jsou stovky tisíc. Ovšem v našem případě jeden vyhraný šátek položí tuto republiku islámu k nohám. Budeme úplně nahraní. Nezbyde nám už žádná demokracie a svoboda. Tu nám ovšem přinášejí a udržují křesťanské restituce majetku. Restituce jako fakt jsou a byly od počátku neštěstím a nespravedlností této země. Ne jako podstata, ale ze své selektivní zvůle. Například vlastníci nemovitostí dostali totální přednost třeba před držiteli cenných papírů, kteří nebyli odškodněni vůbec. Mezi držiteli nemovitostí v únoru 1948 bylo mnoho tzv. arizátorů, uzurpátorů židovského majetku.

Ještě větší hrozbou pro tuto zemi jsou globální zločinecké organizace obchodující s lidmi, s drogami, s odpadem, s předraženými léky, s nekontrolovaně modifikovanými potravinami... a vám vadí nějaký šátek.

Ono navíc může jít jen o fatální nedorozumění, kdy jedna všeználkovská říďa, nejzakyslejší úča zneužila svou moc vůči osobě neznalé svých práv v cizím jazykovém prostředí. Na vlastní oči jsem viděl případ studentky z cizí země, která neuměla dokonale česky a dostala vyhazov od zkoušky, protože si nedokázala vzpomenout na slovo kolmý a řekla rovný, přičemž gestem ukázala kolmici. Takoví jsme. Zneužijeme klidně své postavení proti někomu slabšímu. A to ohrožuje demokracii a svobodu této země mnohem víc než nějaké tahanice o šátek.

Mimochodem feminismus v USA zahájil protest amerických sester, že nechtěly v nemocnicích nosit nepraktické katolické hábity. Kdo je k tomu nutil? Manželé to asi nebyli

4 11
možnosti
Foto

Až na ten první odstavec, kde obracíte na hlavu logiku, máte zajímavý názor, nad kterým se rád zamyslím. Dávám plus s výhradou.

0 0
možnosti
Foto

Evropský soud pro lidská práva, konstatoval, že víra je výhradně SOUKROMOU záležitostí. Veřejné projevy víry se podle rozhodnutí ESLP proto musí přizpůsobit sekularitě státu. A proto zákaz šátků i jiných náboženských symbolů ve veřejných institucích není náboženskou diskriminací.

21 1
možnosti
RJ

R87a78d93e79k 32J33a43r76o27š

4. 11. 2016 23:31

Správně, to je konečně řeč! R^

4 0
možnosti
PB

...... v čem je porád problém ?!?,- když du mlátit palicou vo zem do mešity tak sa mosim vyzout,- to není enem zvyk, tradice, ale jasně dané, psané a vyžadované pravidlo ! A jasná pravidla sou psána a dána ( určena) VŠEM !!! studentům středních škol v ČR ve školním řádu,- ...... zkrátka to budou respektovat a po tem nejede vlak, šátek - nešátek !,- stěžovat si možou na lampárně a na vrátnici v OSN!

14 1
možnosti
Foto

Záporné hodnocení Radek Polický 61314

Jinými slovy Polický nenávidí pravdu, štítí se pravdy a miluje islám.

9 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky