Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K65a89r89e58l 90C63a27c71h

8. 10. 2016 10:50

Pokud bych popisoval svou vlastní zkušenost ze Sýrie za vlády, dle pana Polického krvavého Háfize Assada, který se zmocnil vlády pučem, tak bych se zbytečně opakoval. Ta země měla štěstí na takového diktátora, který dokázal v zemi zajistit křehké mírové soužití a teroristy dokázal rozlišit od mírumilovných obyvatel. V zemi tak mohli vedle sebe žít bezpečně jak muslimové různých odnoží tohoto náboženství, tak křesťané, judaisté a příslušníci jiných náboženství. Jsou mezi námi lidé, kteří nejsou sto pochopit, že v některých společnostech je demokracie neschopna zajistit mírové soužití vzájemně nekompatibilních skupin obyvatelstva a jedinou rozumnou a funkční možností je autoritativní režim. A mám velkou obavu, že za velkou louží to není sto pochopit až na vzácné výjimky snad téměř nikdo a proto se s odpuštěním s..ou do celého světa. Zůstává po jejich otevřených či skrytých intervencích vůči cizím režimům jen chaos, utrpení a krev nevinných lidí. Za váš článek pane Kavko karma - plně s ním souhlasím.

8 2
možnosti
Foto

Tisíce mrtvých ročně díky Asadovi značí že se tam v míru nežilo. Stejně tak o tom svědčí krvabé potlačování demonstrací.

0 2
možnosti
MK

Už jsem to napsal i jinde; k tématu se náramně hodí zpráva na dnešních Novinkách; syrský Kurd poznal v Německu svého mučitele z IS! Paní Merkel, víte kolik jich tam máte?!!

Pro Polického: úzký pohled na události nenese objektivitu. Není možné zapomínat, že v Sýrii probíhá především muslimská válka šiíté - sunnité. Před masovými demonstracemi sunnitů byla Sýrie celkem dobře fungující sekulární stát (až na stálé potlačování kurdského boje za samostatnost). Až následně se do muslimského soupeření zamíchaly velmoci (nelze se vyjadřovat k případným dřívějším akcím tajných služeb).

Vždy je dobré si dát události na časovou osu.

7 1
možnosti

Nazory lidi, ze Zapad, ve ktereho sluzbach pracuji nejinteligentnejsi lide a odbornici, se myli, dela chybu, nechape situaci... mi prijdou tezce naivni, a kvuli zakryvani spousty mrtvych, ktere Zapad "svymi chybami" zapricinil, primo odporne, ponevadz podle me Zapad vi velice dobre co dela a dela to umyslne, jen si to nasi pravdolaskovci nechteji priznat, ponevadz by byli na stejne urovni jako skupiny, ktere kritizuji.

3 1
možnosti
Foto

Prostě násilné vývozy demokracie někam, kde na to nejsou připraveni, je špatná politika...to neplatí jen o Sýrii.

3 1
možnosti
PB

...... mňo, von v tem má syrskej biskup jasno,- ale vono to s tem ZÁPADEM nebude zas tak strašný ",- povstalci to sou pro zadotovaný média, kerá západní politická garnitura využívá jako propagandu,- nic víc - nic míň ! Vobyčejní lidi k temu žádnou nápovědu nepotřebujou,- mají jasno,- ...... cíleně vypěstovaní, všemožně západem podporovaní a nekřesťansky zacálovaní islámští teroristiVEU !!!

3 0
možnosti
Foto

Můžete Martine vysvětlit termín "částečně totalitní systém" ? ... a tohle je taky docela zajímavý, v jistém kontextu:-): Zvláště, když určitá skupina protestuje proti státu vládnoucím určitým způsobem, tak si myslíme, že je třeba tuto skupinu respektovat ... atd. Nepřijde vám, že si tak trochu protiřečíte?

Zdroj: http://martinkavka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=557958

2 6
možnosti
BK

ad a) Myslím, že autor měl na mysli spíše tzv. autoritářský režim, který je v řadě zemí na světě celkem běžný, běžně tolerovaný ba podporovaný. Za silně autoritářský jihokorejský režim se i válčilo. ;-)

ad b) Ne každé srocení davu na náměstí je "demokratickým vzepětím utlačovaného lidu". ;-D

12 2
možnosti
JC

Pokud někdo prosazuje své kalašnikovem, není umírněný. Ani muslim.

Jinak vzor je stejný jako v Afganistanu. Tam vyzbrojili mudžáhedíny k boji proti Rusům. No a dnes tam je Taliban. Jestlipak ještě žije ten senátor Smith, co prosadil vyzbrojení opozičních mudžáhedínů ?

6 1
možnosti
Foto

Kdyby tam Rusové nezabili více než milion lidí tak by tam nebylo potřeba ani Mudžahedinů aní vyzbrojování aby se Afghánci měli čím bránit.

1 6
možnosti
JL

Docetl jsem to k bodu: demonstrace nebyly mirove, byli zastreleni policiste. Autor nevi, ze tech demonstrantu bylo tou policii zastreleno uz na samem zacatku pres 200o. Nevi , ze Assad proti demonstrantum pouzil chemicke zbrane a jak naivne Obama uveril Lavrovovym slibum, ze se Rusko postara o zniceni chemickych zbrani. Autorovi chybi nadhled.

2 10
možnosti
TH

Jo tak, vam vadi, ze zeny maji prava a nemaji jako povinnosti? To je teda uroven...8-o

Mno...............kdyz se vam ten Asad tak libi.....

1 7
možnosti
JH

Milá paní Hájková, nic proti vám, ale přečtěte si to ještě jednou a s trochou nadhledu.

4 1
možnosti
MP

R^Vynikající článek, ale pro zaslepené to samozřejmě není stravitelné čtení.

Se synem dělal doktorandská studia na naší technice jeden Syřan z Latakíje, alavita. Rozumný člověk, dalo se s ním o všem mluvit, s křesťanskými kluky byl normální kamarád. Byl to stoupenec Asada, ale zazlíval mu, že byl dost měkký, když to začalo s tou "opozicí". Prý to měl včas stopnout a nemazat se s nimi, protože oni byli podporování zvenčí a stupňovali terorismus (bratr tohoto Syřana zahynul v autobuse, který odpálili teroristi) a rozdmýchavali zejména náboženské otázky, nesnášenlivost atd. Ten známý Syřan dodržoval ramadán a další předpisy, ženy v jeho rodině ani šátek nosit nemusely. Takovíhle Syřané si přáli sekulární stát, kde náboženství je soukromou věcí. Jestli je Asad tak špatný, tak by opozice měla nabídnout člověka, který by dokázal zajistit tu sekularitu, aby takový různorodý stát mohl nadále v klidu fungovat. Naše média nejsou schopna dávat rozhovory s naší velvyslankyní, paní Filippi, naopak se ozývají hlasy velvyslanectví zrušit.

21 3
možnosti
Foto

Tlak minimálně na její výměnu je a dá se tušit odkud. Zastupuje i zájmy USA, ale na velmi reálných úvahách, bez politických příkras.

7 1
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky