Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hitlerovy spisy si v knihovně půjčit nemůžete, ale Korán s výzvami k nesnášenlivosti a terorizmu ano. Není chyba už tady?

10 0
možnosti

Pane Kavko, velmi si vážím Vašich zasvěcených článků. Myslím ,že bude třeba podrobit islám veřejně rozboru, aby naplno a veřejně zazněl rozpor s demokracii, ústavními svobodami , zákony EU a lidskými hodnotami v Evropě. Ten kdo islám schválil jako náboženství v ČR by měl nést zodpovědnost a celý proces by se měl na základě tohoto rozboru anulovat. To by měl být první krok. Postavení mimo zákon by mělo následovat. Nelze tolerovat něco, co evidentně směřuje k potlačení demokratického systému. Tlak na poslance v jejich volebních místech by měl donutit parlament k činům. Volby se blíží a kdy jindy nás budou politici vnímat, když ne teď. Mezinárodní smlouvy o přijímání migrantů jsou neaktuální a neodráží současný stav ve světě. Musí být vůle je změnit, vůle zajistit bezpečnost pro své občany na vlastním území. Proto Vám děkuji za každý Váš článek. Diskuze na Idnes je ale málo. Netuším přesně jak, ale diskuze se musí přenést do celé společnosti.

11 0
možnosti

Naprostý souhlas.

Společenství národůpřijalo Všeobecnou deklaraci práv a svobod, jako základní katalog lidských práv.Jednotlivé státy se k této deklaraci přihlásily, zavázaly se ji ve svýchstátních celcích respektovat a prosazovat.

Islám tato práva přímo popírá a ničí.

A politici v této věci nekonají, nebo činí přesný opak.

5 0
možnosti

...... mňo, vono vůůůbec největším neštěstím pro islámskou nauku a učení je sám její "stvořitel" Mohamed (Muhamed, Mohamad,- jak chceme),- lidská kreatura, masový vrah, lupič, sexuální deviant a k temu totálně nevzdělaný analfabet, který ve své době vlastní lidské prohřešky a poklesky (smrtelné hříchy) dokázal ospravedlnit "osobní komunikací" s Alláhem !,- ....... ovládat masy ještě větších blbců než byl sám velkej Prorok je svým způsobem umění V!!!

5 0
možnosti

R^R^ Ano správně zmiňujete, že "archanděl Gabriel" vykradl předešlá náboženství; nutno dodat, že s chybami. 2x zmíněno, že Marie je sestra Aronova, tedy i Mojžíše. Nějakých pár století nehraje na významu, stačí k tomu záměna jmen, tedy se skutečnou sestrou Miriam.

Jinde se Alláh chlubí, jak bezvěrcům zavázal oči a nechal zbloudit a vzápětí se ptá: "Copak neprohlédnou?"

Nebude klidu v Evropě, pokud se v mešitě nezvedne silná skupina muslimů, řka: "Imáme, nekaž nám o nenávisti k jinověrcům; my chceme žít v míru!" Nutno však dodat, že doufat v to je velmi naivní. Korán je Korán.

7 0
možnosti

"Ani liberální muslim není schopen připustit historicko-kritické zkoumání Koránu."

Před půl rokem T. Halík napsal: "Tímto kritickým způsobem (historicko-kritický výklad) ovšem muslimové ke Koránu běžně nepřistupují, chápou ho většinou nehistoricky a doslovně, což může mít velmi neblahé důsledky. Ale přiznejme si, že mnoho křesťanů dosud přistupuje k Bibli jako muslimové ke Koránu. A vězme také, že naopak i mezi muslimy se začíná šířit umění historicko-kritického výkladu Koránu. Nedávno zaznělo velmi významné slovo nejvyššího představitele univerzity Al-Azhar („Vatikánu“ sunnitského islámu), že je třeba takto nově přistupovat ke Koránu a učit tak imámy, zejména ty, kteří působí na Západě, a zároveň jasně odsoudit zneužívání islámu k šíření politického extremismu. To ještě před několika lety, kdy jsem Al-Azhar navštívil, nebylo myslitelné."

.

Těžko odhadnout míru připuštěného kritického zkoumání koránu, a také míru vlivu na muslimskou majoritu. Asi nic moc. Zdá se, že uvnitř islámu se rozevírají nůžky mezi extrémy, a podstatné je, koho bude následovat většina muslimů.

0 1
možnosti
Foto

Kdyby Křesťané přistupovali k Bibli, tak jako mohamedání ke koránu mesli byse do slova řidit tímto : 21Slyšeli jste, že řečeno jest starým: „Nezabiješ! Kdo by zabil, propadne soudu.“22Já však pravím vám, že každý, kdo se hněvá na bratra svého, propadne soudu. Slyšeli jste, že bylo řečeno: „Oko za oko, zub za zub.“39Já však pravím vám, abyste neodpírali zlému; nýbrž udeří-li tě někdo v pravé líce tvé, nastav mu i druhé,40a tomu, kdo chce souditi se s tebou a (tak) vzíti sukni tvou, zanechej i plášť;41a přinutí-li tě někdo na míli jednu, jdi s ním (i jiné) dvě.42Tomu, kdo tě prosí, dej, a od toho, kdo chce si vypůjčiti od tebe, neodvracej se.43Slyšeli jste, že bylo řečeno: „Milovati budeš bližního svého a nenáviděti budeš nepřítele svého.“44Ale já pravím vám: Milujte nepřátele své, (dobře čiňte těm, kteří vás nenávidí), a modlete se za ty, kteří vás pronásledují (a pomlouvají),45abyste byli podobni svému Otci a tak dál. Korán zejména pojednává jenom o zabíjení nepřátel.mKorán nelze mněit, protože byl dán Arabům samotným Bohem.

3 0
možnosti
Foto

V celku souhlas, až na to "islámská filozofie" Žádná neexistovala. Mohamed shromáždil nevzdělané, negramotné Araby a vytvořil z nich vojsk, které obsadilo Mauretanii, Persii Indii. Z těchto zemí přišla vzdělanost Mohamedánů, která díky islámu byla udušena a přestala existovat.

15 0
možnosti

Vím, ale to je těžké vysvětlovat, stejně jako to, že řecké filozofy překládali pro Araby křesťané

7 0
možnosti
Foto

Považuji za výstižný následující vtip:

"Do pracovny anglického lorda přijde jeho sluha a říká:

- Pane, přišli muslimové.

- Ano? Co chtějí?

- Azyl.

- Před kým prchají?

- Před islámem.

- A co nám přinášejí?

- Islám."

22 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky