Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pěkně napsané a jak už tady někdo napsal, píšeme protože nás to baví. A ta karma? Ona je fakt záludná mrška, vytváří falešný pocit, že je něco krásně zpracované, čtivé, prostě nej. Stejně jako velká sláva, chvilku zazáří a pak rychle zmizí. Ale vybudovat si své čtenáře..... to je boj.No a s tou karmou by měla jít možná ta antikarma. Neboraději žádná *arma.

0 0
možnosti
Foto

Po pár letech nadšeného blogování, jsem tu přestal nejdříve psát, pak skoro i blogy číst. Zbyly jen diskuse. A to ještě víc pod články iDnes než blogy. Problém je ego blogerů. Zoufale touží se zviditelnit a často nemají čím. Psát má dle mě člověk, jen když má v sobě něco, co chce ven a umí tomu navíc dát formu. Něco reálného tím sdělí.

Často je to ale obráceně. Chce zoufale psát a láme si hlavu s tím, o čem vlastně.;-)

Blog tu zdechne na moc pisálků a málo čtenářů. Jak se říká....moc náčelníků, málo indiánů.;-)

3 0
možnosti
MK

Vladimíre, něco napsat zase není tak těžké. Tedy pokud člověk nepíše něco o historii a dohledává zdroje v knihách a nejen na internetu. Psát o společenských tématech je mnohem snazší. I když....mnohokrát jsem chtěl o něčem psát, téměř pokaždé, ale nakonec to bylo jinak. Mám nějakou blbou vlastnost, že při psaní rád odskakuji, protože vždy mě napadne něco jiného, než byl můj původní koncept. :)

0 0
možnosti
Foto

Ahoj,Martine. Tak jsem zjistila, že už jsem na blogu dlouhých 5 let,to to letí, že?:-)

Myslím, že hodně přitahují jména, ne témata. A noví blogeři (a -rky) to mají čím dál těžší, prorazit zde něčím zajímavým a čtivým. No, když zvolí téma islám, migranti... mají to mnohem snadnější, to je fakt:-)

5 0
možnosti
DV

D29a87v48i41d 92V19l81k

26. 2. 2016 12:35

Přesně jste to trefila. Ale uvědom me si, že tohle není žádný literární portál, ale zpravodajský, takže já osobně můžu být rád, že někdy tady můžu psát i něco trochu jako povídku. I když pokud bych do Perexu napsal, že jeto povídka nikdo to číst nebude. Takže pokud chcete tady aspoň trošku prorazit, musíte sledovat, co je aktuální téma a samozřejmě vystihnout většinovou náladu. Taky to chce trochu štěstí s adminem, dobré načasování, dobrý titulek a diskutovat slušně a přivětivě. A taky tady trochu funguje taková stará osvědčená parta blogerů, kteří jsou tady dlouho a mají tady už svou pozici a čtenáře, ale to je podle mě spravedlivé, když tady někdo píše třeba 8 let a má to pořád nějakou kvalitu.

2 0
možnosti
RM

R83o98m38a78n 71M43á59c13a

26. 2. 2016 10:54

Martine, diky za zajimavy pohled...

Zkusim par poznamek za me

Ja si myslim, ze politicke PR sem opravdu nepatri... stejne jako reklamy.... Tento "blogersky" prostor je snadno zneuzitelny. Soucasne politici maji radu svych kanalu, jak oslovit verejnost, kde mohou publikovat sve nazory a delat svou kampan. Blog by tak mel byt predevsim prostor "fyzicke" osoby a ne misto k prosazovani te ci one strany resp. politika.

Pisete, ze jste jaksi vycerpal temata, ze vse bylo receno. Za me jako jednoho z publika, pisete de facto stale o tom samem, tedy o zrudnosti islamu a to se napr. z me strany jednoduse preji. Nejde o samotne tema, ale o to, jak ho podavate, jak s obsahem pracujete apod. Pokud nekdo s tematem pracuje pouze tak, ze vyjadri nejakou nelibost, tak se to opravdu penzum rychle vycerpa. To je treba videt u blogera Josefa Havranka, ktery v podstate jen v kratkem odstavci zanadava na Ceskou televizi bez nejake hlubsi myslenky, proc tak cini, a to stale dokola. Coz popularitu u nas jiste ma a nadavani se neomrzi. Ale muzete se vydat i jinym smerem, nez proste napsat, ze "zena je v islamu nic" apod. Ale zkusit jit vice do hloubky apod. Jednoduse myslim, ze v tomto mate vetsi potencial a celou vec pojmout v ramci nejakeho odbornejsiho diskursu u ktereho najdete radu novych temat. Jde take o to, jake publikum si vyberete. Jestli pouze "masu", ci chcete oslovit specifickou skupinu.

Samozrejme ta ctenost a karma pak nebude takova, protoze znacnou cast zdejsiho publika nejaky odborny diskurs, delsi analyticke a slozitejsi clanky jednoduse nezajimaji a take je nepochopi.

Zajima je predevsim nejaky sokujici, kdyz to tak reknu "vykrik", ktery neni slozite rozebran, jsou zde pouzita oblibena klicova slova a kde obsah u nich vyvola jakesi emoce, ale ne zamysleni. A touto cestou se napr. ja nechci vydavat a snazim se psat s vetsim odstupem, bez emoci a na vec se podivat vice analyticky a vse podeprit zdroji. A nachazim tak spoustu novych temat...

0 0
možnosti
MK

Snažím se i ve svých "plytkých" článků jít trochu více do problematiky toho o čem píši. Někdy to prostě ale nejde. Zvláště, kdy pojmu blog jako snahu sdělit někomu nějakou myšlenku ve stručnosti.

0 0
možnosti
PK

P20a54v12e93l 76K28u36l79a

26. 2. 2016 10:32

Martine,iDNES, stejně jako tištěná DNES, jsou v současnosti především zbraněmi v politickémboji, které samozřejmě bojují na straně svého majitele, oligarchy Babiše. Z toho důvodu logicky nejsou moc vítány články o politice, protože ne všechnyčlánky s politickým tématem by ho vychvalovaly a publikovat jen tysouhlasné by bylo hloupé. Jediná cestacesta tedy je, omezit je všechny.

3 0
možnosti
MK

Osobně beru to, že pokud mohu na iDnes psát o tématech kontroverzních a politicky nekorektních. tak to s tou demokracii a svobodou projevu ještě není tak špatné. Mrzí mě odstranění Konvičky. Ne proto, že bych jej četl. Četl jsem od něj asi deset článků, ale proto, že zdůvodnění jeho odsunu bylo směšné. Zvláště, když jsem dnes viděl blog od Paroubka

0 0
možnosti
Foto

Ještě k té čtenosti. Admini jsou bohužel ti hlavní, co o tom rozhodují. Jak třeba ve Vašem případě, tak i v případě pana Vlka, který má nejčtenější blog, platí, že když se nedostanete do zaujalo nás, či na hlavní stranu, tak se některé Vaše články ztratí a nedosáhnou ani 1000 čtenářů i když jsou třeba stejně dobré, jako ty poutané. Jediné výjimky jsou snad pan Větvička a Šichtařová u těch by se dalo říci, že mají své čtenáře, ale to by bylo na delší blog.

3 0
možnosti
VV

Problem vidim v te hlavni strane. Spousta hezkych, ale nepolitickych blogu zmizi z hlavni strany behem puldne. A pokud si nepamatujete jmeno autora, uz se k nim vratit nemuzete.

Bohuzel.

0 0
možnosti
Foto

Občas něco k imigrační krizi taky napíšu, ale množství článků jsem teď hodně omezil. Někteří lidé píšou o islámu skoro každý den, což úplně nechápu. Mnohé články vypadají jako psané přes kopírák, takže už ani nemám motivaci je číst.

2 0
možnosti
RM

R60o25m47a13n 62M23á57c36a

26. 2. 2016 11:21

souhlas... ale i tak ty clanky jako pres kopirak maji svuj uspech... cim to?

0 0
možnosti
Foto

Asi máte pravdu. Jak sám víte, také jsem psal kdysi o jiných věcech, než dnes, ale doba si žádá přemýšlení jiným směrem, a nejen já si to asi uvědomuju. I když o ni nestojíte, přesto Vám patří karmaR^

1 0
možnosti
Foto

Vladimíre myslím že nežádá, já to vzal přesně obráceně a politický kometáře omezuju čím dál víc. Žádá to snad je po těch , kteří se cítí být požádáni.;-)

4 0
možnosti
MD

Zkratka receno doba neni 'buchtova'. Az bude 'buchtova' pecme zase radostne 'buchty'. Ale nejdrive se k tomu peceni musime 'probojovat'. A boj muze mit podobu informovanosti. Pouhym genderovym profilozofovanim to nespis nepujde.

Cest a slava bojovnikum s kalasnikovem strilejicim pravdivy popis veci.

0 0
možnosti
Foto

...budu souhlasit s tím, že diskuse jsou v mnohém zajímavé a občas zajímavější než samotný článek, ale při té příležitosti bych rád připomenul zdaleka nejpočetnější počet diskuzních příspěvků pod blogem Honzy Řeháčka, kdo může říct, že má pod článkem 15000 příspěvků. Případnou námitku, že v diskuzi nejsou hluboké myšlenky beru jako opodstatněnou, ale zase se tam dokonale vyblbneme, a když vezmu v úvahu, že blog je především zábava, pak to právě tam sedí:-)

6 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky