Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

KSČM není potřeba zakázat či postavit mimo zákon, ale postihovat ty její členy, kteří se proviní proti současně platným zákonům, tedy tím, že propagují ideologii, kterou považujeme za zločinnou a zavrženíhodnou a stavíme ji na úroveň nacismu. Například je třeba postihnout i ty, co ji propagují nošením symbolů. Za haknkrajc na triku si to odskáčete, ale za vercajk nikoliv.

Problém je, že mnoho příslušných orgánů se jaksi zdráhá postihovat své spolusoudruhy.

Karma!

1 0
možnosti

Tu otázku jsem si (opětovně) položil včera, když jsem sledoval arogantní vystupování poslance za KSČM Ondráčka v TV pořadu Máte slovo. To, že KSČ (potažmo KSČM) nebyla po listopadu 89 zakázána stejně, jako NSDAP v Německu po skončení II.světové války, považuji za největší chybu. Námitky, že by tak na komunisty nebylo vidět, podle mne neobstojí, protože pokud by se rozptýlili do různých politických stran, ztratili by svoji sílu a pokud by se jako celek jen přejmenovali, byli by dostatečně viditelní i nadále. Ten zákaz by ovšem musel být důsledný, to znamená, že by nesměli ani pod jiným názvem propagovat komunistickou ideologii, či oslavovat bývalé komunistické vůdce, jak jsme tomu svědky dnes. Tím, že je dnes (navzdory Zákonu o protiprávnosti komunistického režimu) tolerujeme a umožňujeme jim figurovat i na politické scéně a tedy i v Parlamentu ČR, je jen utvrzujeme v tom, že vlastně nic tak hrozného v minulosti neprovedli a že tedy mají plné právo pokoušet se znovu o návrat k moci. :-/

3 1
možnosti

1) Zákaz nic nevyřeší, jen zamete smetí pod koberec. Je lépe je mít na očích a vědět, kolik jich je.

2) Takové zakazování je snadno zneužitelné; vždyť dnes neustále vídáme, jak bojovníci proti totalitě jsou nálepkováni jako extrémisté, fašisté nebo nacisté.

3) Když se zakáže název, tak se prostě přejmenují. Muselo by se tedy přesně specifikovat, co to vlastně ten komunismus je. Pokud by to bylo "každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb", tak to je ve vyspělých společnostech už dávno zavedeno, jen se tomu neříká "komunismus" ale "životní minimum". Komunistická teorie jaksi nic neříká o tom, jak naložit s tím, co zbyde po uspokojení potřeb. (Ale na druhou stranu se zase nelze tak moc divit, že to někdejší komunisté neřešili - v zaostalém a válkou zničeném Rusku nezbývalo nic, naopak se nedostávalo. Ve válečném období a poválečné obnově obvykle je třeba zavést něco jako přídělový systém. Podobná situace je při osidlování nového území, kdy všechny přebytky se reinvestují do rozvoje - viz například někdejší izraelské kibucy.)

A trochu kontroverzní myšlenka: jak nadefinovat komunismus tak, aby do té definice nespadlo i křesťanství? Vždyť prvotní křesťané žili v komunismu.

Ať si každý hlásá co chce, ovšem pokud bude vyzývat k porušování zákonů, tak ať je souzen za trestný čin ve stádiu přípravy. Něco jiného je, pokud bude propagovat takové změny zákonů, které by takové zločiny legalizovaly. To může sice vypadat dost nebezpečně, ale pokud by získali nadpoloviční většinu ve volbách, tak to stejně žádný zákon nevyřeší, protože by měli věšinu i na barikádách a vzali by si moc násilím.

0 0
možnosti

Vy si to asi z 80. letech moc nepamatujete, ze jste napsal takovy plamenny clanek proti komunistum. Ja bych ta leta teda urcite uprednostnil pred casy, kdy tady vladli katolici, feudalove i oproti prvni republice ranych kapitalistu. ... dokonce i dnes kdyz vidim bezdomovce, dokumenty o mladych prostitutech, majetcich zabavenych exekutory i lidem co nic nedluzi, starych lidech a postizenych okradanych zlodeji, podvodnych praktikach, vlezlosti a tlacich od ruznych prodejcu, lidi co si kazdy hledi sveho a druhemu nepomuzou i kvuli tomu, ze se boji spatnych zakonu a pod., tak mi nekdy prijde i ten minuly system za komunistu i s jeho slendrianem a neuctou ke svobode cloveka jako lidstejsi ac byl kvuli te zbytecne buzeraci a propagande take neprijatelny a neudrzitelny.

0 1
možnosti

Jenže ta 80. léta byla něco zcela jiného než 50. léta. Mluvit o 40 letech totality jako celku je silně zavádějící, protože to ignoruje fakt, že 70. a 80. léta byla dobou okupace, kdy se však podařilo vyjednat v rámci možností relativně dobré podmínky kapitulace. Měli jsme se podstatně lépe (to znamená méně zle, nikoliv dobře!) než obyvatelé okupační mocnosti.

Dokud komunisté jasně neřeknou, že politické procesy padesátých let (a nejen ty procesy, to je jen ta nejzřejmější část) byly zločinem, a budu jen nanejvýš blekotat něco o "politováníhodných událostech" a "přehmatech", tak je nelze brát jako součást demokratické společnosti. Skutečnost, že kromě nich existuje i jiné zlo, pro ně rozhodně není žádnou polehčující okolností

0 0
možnosti

Zakaz politicke skupiny je pro diktatory. At se jedna o levou ci pravou cast. Dnes muzeme videt ty, kteri jsou na kraji levice. Asi 16% volicu je za nimi. Tedy 1/6 obcanu CR. Nase chyba , ze po 26 letech je jich stale dost. Pripominanim jejich historii je velmi dulezity prvek ziskat ty mlade. Dnesni politici musi usilovat byt statniky. Ne cleny do poctu.

2 0
možnosti
Foto

Kdy budou komunisté konečně mimo zákon?

Byli i nebyli a proto nejsou:-/ Viz.:Zákon o protiprávnosti komunistického režimu a o odporu proti němu – Wikipedie

Tzv. denacifikace Německa byla možná toliko z důvodů jeho porážky ve II.WW a nastolení pevného okupačního režimu.

Ovšem změna systému u nás nebyla v důsledku války. Šlo ,,pouze o samet".:-(

P.S.: Když mně říkal opilej kovanej soudruh v list. 89: ,,tedˇ nás budete věšet", odpověděl jsem mu toto: ,,kdo by si s váma špinil ruce. Ti, co toho byli a jsou schopni jsou přece všichni u vás". Nebyli jsme jako oni.;-)

3 0
možnosti

Fajn, tak si představme, že se zakáže KSČM (a nechme stranou, že se okamžitě jen přejmenují na Stranu demokracie a svobody, nebo nějak podobně).

A co tím dosáhneme?

Sníží se snížená sazba DPH z 15% na původních 5%?

Klesne nezaměstnanost na 2%?

Přestane být vykrádaný státní rozpočet?

Nebo co se vlastně zlepší?

0 1
možnosti
Foto

Byla zákazem NSDAP v Německu snížena sazba DPH etc.?

2 0
možnosti
Foto

Karma, trefně napsanéR^

3 0
možnosti

Dnes u nás "prosperuje" KSČM ačkoliv je to s nadsázkou "oportunistický" spolek. Kléma by to hodnotil - proti dnešním Filipům a Dolejšům byli kdysi Jílek a Bolen, než jsem je odstavil, velkými revolucionáři. Když u nás máme politickou garnituru jaká je, podnikatele jako Bakalu, tak se nedivte, že nevymírají a část lidí jim hodí hlas, protože oni na ten binec alespoň poukáží. Zrušení stávající KSČM by jen přelilo tyto hlasy do možná ještě horších politických vod.

Dnes nemá KSČ za zády bolševickou Moskvu, není atmosféra krutostí 50.let, dnešní hrozby jsou úplně jiné. Tím neříkám, že by se výročí nemělo připomínat. Jako dítě si pamatuji když se do sousedství vrátil a jak vypadal nadaný harmonikář Bláha odsouzený za protistátní činnost - hraní "rokenrolu" v Mánesu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky