Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Co máte všichni s těma muslimama? Celý problém - a to opravdu celý! - je v tom, že islám je prostě 500 let pozadu. Jinak řeší úplně, ale úplně stejné problémy jako si před pár stoletími s sebou řešilo křesťanství. Tehdy jedni křesťani zabíjeli, upalovali jiné - mistr Hus by mohl vyprávět. Mentalita křižáckých válek a svatých tažení je podobná jako mentalita tažení islámu, tedy džihádu.

Podívejte, na světě jsou skoro 2 miliardy muslimů. Jsou to i Turci, jsou to Bosňáci, Albánci, jsou to i Kurdové, kteří válčí proti islamistům z Islámského státu. Jsou to Pákistánci, kteří utíkají před jinými Pákistánci. Prostě muslimů je široké spektrum.

Ano, i já jsem samozřejmě proti islámu, tedy tomu fanatickému, stejně jako jsem proti fanatickým katolíkům (Polsko může vyprávět), proti fanatickým jehovistům nebo jakýmkoliv fanatickým -istům. Nemám ale nic proti normálním jehovistům, katolíkům, muslimům, ikdyž se jejich názory neslučují s mými. Většina těch "normálních" muslimů to má tak, že jsou muslimové a tím to končí. Asi tak, jako tady je spousta lidí "křesťanů" ale v kostele za celý rok nejsou a bibli si po večerech nepročítají. Spousta normálních muslimů to má úplně na háku. Věří prostě nějaké pohádce...

Ano, jsem "umírněný ateista"? ;-D

Co musíme muslimům: ukázat výhody, které naše civilizace přináší, zapojit je do obchodních vztahů, do konzumu, do civilizace. Asi tak jako jsme zapojili Číňany. Ti řeší konzum a vydělávání peněz a nějaký komunismus mají na háku... a úplně stejně to má hromada muslimů.

On je takový hezký aforismus, že ne každý muslim je terorista, ale každý terorista je muslim. Zní to vtipně, ale není to pravda - terorista je i nácek Breivik, teroristi jsou třeba IRA, ETA, RAF - tedy žádní muslimové, prostě fanatičtí -isté.

To jen na upřesnění. Bojovat proti tomu musíme, ale čemu pomůže hysterie a házení do jednoho pytle? Leda tak vzniku třetí světové.

0 6
možnosti

Zásadní rozdíl mezi křesťanem je, že mu je z hlediska vír jedno, jaká vláda mu vládne, pokud jej přímo nepronásleduje. Je jedno, jestli vládne dikatutra, demokracie, monarchie cokoliv. Uznává i nekřesťanskou vládu a zákony, vždy byly zákony světské a církevní. Samozřejmě, když se v minulosti někdy protkly, tak to byl prů...

Muslim ale má povinnost se snažit nastolit islámský stát se zákonem Šaria s včele s duchovní autoritou. Viz Irán. Proto je islám se sekulární západní demokracií nekompatibilní, pro muslima je sekulární společnost nemyslitelná, hříšná. A je jen otázka, jakým způsobem svůj džihád vede, jestli kázáním, nebo uřezáváním hlav. Obojí je v islámu dovoleno.

5 0
možnosti

K60a91r39e46l 41M32a94s39e10k

14. 10. 2014 12:02

Jedna demokratická a umírněná muslimka zrovna dostala Nobelovu cenu. :-)

1 0
možnosti

O63t90t79o 76N86o56v41a79k

14. 10. 2014 10:18

Jak se jmenuje onen vedec, ktery zkouma koran a hleda v nem odkazy, odkud vude je prevzat ?

0 0
možnosti

Víra = zastávání hypotézy, které neodpovídá žádný průkazný fakt.

1 3
možnosti

Ehm, hypotézy se neprokazují, ale vyvracejí.

2 0
možnosti

Mohamed je falešný prorok a jestli mu byl Korán někým nadiktován, tak tedy padlým andělem.

1 0
možnosti

...... tak jóóó, Kavka, enem sem potřeboval něco přelouskat z Vaší tvůrčí dílny, aby bylo trochaj jasno, co ste zač, - "Zrůdy na blogu" byla komorní záležitost a ten zbytek, včetně dnešního pokusu, je totální srač ...Rv !  

(což takhle témata o zdravé výživě, eko turismu či domácích mazlíčcích ?!?)

2 4
možnosti
Foto

Náboženská víra v Boha je stejně silná jako víra etatistů ve stát. ;-)

0 1
možnosti

Co je demokratický muslim a umírněný islamista ????No to je přeci nesmysl;-D;-D;-D

4 0
možnosti

Asi jako žralok vegetarián.

0 0
možnosti
Foto

A jak to tedy bylo s knihou Mormonů?

1 0
možnosti

Mormoni jsou sekta neuznávající Ježíše Krista jako Božího syna. Takže s knihou Mormon to bylo asi jako s Koránem.

3 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky