Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J86i52ř46í 44R62o68v27n16ý

27. 11. 2012 8:59

Pane Kavko, vy jste tomu dal zase! Za tuhle "medvědí službu" vás preláti věru nepochválí. Církev jako taková je v této naší kotlině již natolik zprofanovaná a zdiskreditovaná, že, jak je vidět, nepomůže ani spílání bezvěrcům, ani rádoby vysvětlování, i kdyby bylo to vysvětlování čiré jako horská říčka, je již pozdě. Těch více jak 80% obyvatel (řádný průzkum veřejného mínění) církvím prostě nefandí a s tím megatunelem, honosně nazvaným "Vyrovnání ..." nesouhlasí. Korunu všemu, s tímto spojenému, bylo hlasování o zákoně s pomocí najednopoužití odsouzeného poslance. Taková taškařice, že? I lidé, kterým byla ta vaše církev svatá tak nějak u zad, jsou dnes radikálně proti. A vůbec to není nenávist, jak rád proklamujete, je to jenom odpor ve formě znechucení. Pronásledování? Ale kdeže, milej pane, tato společnost nežije - na rozdíl od církve - v tmářství a hluboké nevědomosti, dnes už to nejsou manipulované ovečky, jak si dřív církev prostřednictvím svých šéfů nazvala řadové věřící.

4 5
možnosti
HS

Rovný alias Křivý, ty vaše řeči o tmářství a hluboké nevědonosti jsou opravdu mimo mísu. Hlavně ve vašem případě o té nevědomosti, by si teda fandíte, mohl byste nám prozradit něco o vašich vědomostech? Tak jednu stranu vašeho stranického průkazu byste jimi asi zvládl popsat, že, vy pochodující Ottův slovníku nenaučný....

5 3
možnosti
JV

Kavko, Kavko,

když si ten svůj výtvor ještě jednou přečtete, tak zjistíte, že jste sám popsal podežřelý původ majetku, kterému se říká církevní, a sporný právní stav okolo "církevních restitucí", pro který neměl být zákon o vyrovnání státu z církvemi vůbec schválen.

5 5
možnosti
HS

Vejtaso, Vejtaso, když si to znovu přečtou, tak zjistěj, že tady poněkud ujeli a ten podezřelý původ maj nejspíš sami.

4 3
možnosti
JP

J97o27s40e16f 34P94o13t43r

26. 11. 2012 21:28

Neustále se řeší konfrontace věda - víra, přitom neexistuje jedna matematická rovnice, jediný fyzikální zákon, chemcká reakce nebo biologický proces, který by dokazoval nexistenci boha (i když pravda i jeho existenci). Dnešní základní fyzika a biologie tápe v temných vodách počátků. Ty vědy jsou schopné pospat děje, ale otázku " proč" nikdo nezodpoví, a nespoléhejte se na budoucnost, ani to ne.

Naopak přizveme-li vědeckou metodu počet pravděpodobnosti, pak všechny kosmologické události a všechny procesy spojené se životem jsou tak nepravděpodobné, že prostě musíme mluvit o stvoření.

Náš svět žije ve falešné virtuální realitě, které věří většina lidí (u nás 90%) neustále mele dokola mantru, "věda dokázala, že bůh není". Věda to nedokázala, a vědecké by bylo, předstoupit před  prostý lid, a učit ho tak, že tato otázka je nerozhodná

Skutečná konfrontace nevede mezi vírou a vědou, ale mezi vírou a materialisticky zaměřenými vědci, kteří používají vědu jako zbraň proti víře.

6 3
možnosti
MK

O tom také napíši. Teď mám v plánu českou mytologii ohledně bitvy u Lipan

1 1
možnosti
MP

Díky, karma. R^

4 3
možnosti
Foto

R^ Uvědomte si, jak vypadaly hodiny dějepisu jedenačtyřicet let - většina lidí jimi prošla a další informace už dostávala sporadicky. O kvalitě jezuitských škol tady raději psát nebudu, mohl by s spustit povyk... pálili přece knihy ;-D ;-D;-D

Přiznejme si, že církev ty restituce mohla zvládnout s větší elegancí, ale všechno zlé je k něčemu dobré - uvidíme. Ti nejvěrnější se vždycky poznají až v dešti kulek a zuřivých nadávek. :-) Nechtěla bych teď být v kůži našich biskupů.

8 4
možnosti
MK

Vím to Veroniko. 

Stejně jako mnozí pláčou nad koncem Říma a neuvědomují si, že to byla

církev, která prapor Říma opět pozvedla.

3 4
možnosti
JP

J41o92s40e55f 87P68o45t81r

26. 11. 2012 21:09

Pane Kavka,

naprostý, stoprocentní souhlas !

4 7
možnosti
PK

Podle me je take spravedlive, aby se myslelo pri restituci na vsechny.

7 1
možnosti
MK

Tady je ještě jeden faktor, závist

4 9
možnosti

My neznabozi máme takový zásadní problém. Jak možné, že v r. 2008 v posudku pro MK k církevním restitucím se hovoří o ceně lesní půdy ve výši 27 Kč za m2 a z této ceny pak byla odvozena výše finančních náhrad, kdežto podle mého přepočtu provedeného podle stejné metody v říjnu a v listopadu 2012 ta průměrná cena lesní půdy dělá dnes 15 Kč/m2.

Upozorńuji, že jsem neslyšel o znaleckém posudku zvláště v oblasti cen, který by platil čtyři roky.

Inu zázraky se dějí, jenom je někdy nutno jim napomoci. A tady někdo velmi výrazně v tom r. 2008 pomohl těm cenám nahoru.

14 2
možnosti
MP

M14a20r27t25i39n 68P84á35t57ý

26. 11. 2012 20:39

Pokud jste neslyšel o posudku ohledně ceny, který by platil 4 roky, tak pro Vás asi bude překvapením, že posudek na nemovitost platí roků pět.V

3 3
možnosti
Foto

Uplatnění zákona o církevních tzv. restitucích může mít nepředvídatelné dopady - např. předání rozlehlých polí, lesů, vod a strání vyvolá požadavky chamtivých prelátů na placení poplatků za nájem ploch pro sloupy elektrického vedení. Oni budou tvrdit, že jim tam komunisté ty sloupy umístili bez povolení v době mezi 28.2.1948 a Listopadem. ČEZ tedy bude nucen tyto nájmy promítnout do ceny elektřiny a požadovat tyto peníze od občanů !

9 5
možnosti
MK

Lžete, na své m pozemku mám trafio ČEZ, vedené jako břemeno.

Nikd ČEZU za to neplatí. Stejně jako jsem si musel zaplatil přípojku a ta je

majetkem ČEZu

5 8
možnosti
PK

P58a91v65e37l 24K43u45l12a

26. 11. 2012 20:03

Já jsem ateista, ale v otázce církevních restitucí nejde o víru v Boha, ale o víru ve spravedlnost. A spravedlivé je majetek vrátit. Proto ode mě karma ;-)

18 14
možnosti
MK

:-) Tohle letku přiláká

5 11
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky