„Levicový humanismus“ je mnohem horší než „pravicový extremismus"

7. 09. 2018 11:17:02
V souvislosti s demonstracemi v Sasské Kamenici se objevily zprávy, že se jedná o pravicové extremisty, neonacisty. Levicoví politici, nechtějí ani na okamžik připustit, že se nejedná o akce extrémistů, ale jde o projev zoufalství

Koho vlastně dnes zajímá co bylo příčinou demonstrací v Saské Kamenici? Vlastně nikoho, protože celá otázka se zúžila nikoli na příčinu, ale důsledek. Už není podstatné, že na počátku stála vražda německého občana imigranty z islámských zemí. Důležitější je, aspoň pro všechny ty „pokrokové lidumily“, že lidé demonstrují proti imigraci a chováním imigrantů, které není v souladu s evropskými civilizačními hodnotami, případně evropskými zvyklostmi. Levice a aktivisté tak dávají najevo, že lidé i když jsou ohroženi důsledky nekontrolované imigrace, nemají právo dát najevo svoje obavy. Vyjádření obav a strachu se tak stává něčím extrémním, něčím, co je třeba potírat a dotyčné obvinit z xenofobie, případně z rasismu a pokud ani to nepomůže, tak i z neonacismu.

Evropa se dnes nachází v době, kdy se jedná o její budoucnost. Obávám se však, že pro levici, různé samozvané humanisty a lidskoprávní aktivisty v budoucí Evropě nebude místo. To, co se dnes děje v Evropě, kdy „standardní“ a zavedené strany ztrácí svůj vliv, kdy čím dál tím více lidí vystupuje proti evropské sociálně-inženýrské politice je pouze reakcí na nečinnost politiků, neřešení problémů a snahy evropských politických elit o zamlčování skutečných problémů a bagatelizování. Snahy odvádění pozornosti od toho co občany trápí, případně je umlčet nějakou nálepkou a společensky je znemožnit. Zvláště, když ten problém se týká násilných aktů imigrantů a protestů proti politice v této věci.

Kdo jen trochu zná řeckou mytologii, tak ví, že na pravé straně bohů stáli ti, kteří žili podle zákona, dodržovali zákony a na levé straně byli ti, kteří se neuznávali zákon. Není to nic, co by pocházelo z moderních dějin. Pravá ruka byla rukou zákona, levá chaosu. Proto i Spravedlnost drží váhy v levé ruce, ale meč spravedlnosti a práva v ruce váhy, nebo knihu, kam může pravá ruka přikládat skutky dobré, nebo špatné anebo listovat v knize osudu. Levá ruka se k ničemu, než k držení nehodila, neměla přesnost pravé ruky. Leváci prominou, ale jsou jen výjimkou prověřující pravidlo. Exteptio regulum probat.

Levice má dnes problém s historii, dějinnými událostmi, protože se nehodí do jejího pohledu na multikulturní svět. Vadí památník na Kahlenbergu odkud zaútočil polský král Jan Sobiesky na islámské vojsko obléhající Vídeň. Památník byl poškozen černou barvou s nápisem, ne nacismu. Jako by obrana Vídně byla nevhodná a Turci byli obětí ne své dobyvačné politiky, ale nepochopení tehdejší Evropy, že nám nesou ne válku a podřízení, ale mír a spravedlnost. V současné době Vídeň odmítla památník Janu Sobieskému s tím, že památník má protiturecký podtón. Chápu, turecký volič s rakouským občanstvím má větší cenu než připomenutí historické události, která zachránila Evropu a zastavila islámské výboje v Evropě a svým způsobem předznamenala počátek konce islámské hegemonie na evropském kontinentě.

Podobně tomu je s Křížovými výpravami. Současná levice prezentuje Křížové výpravy jako agresi tehdejší Evropy a počátek kolonizace. Pravda je však taková, že Křížové výpravy neměly za cíl kolonizovat, ale získat zpět něco, co patřilo ke křesťanskému světu. Zapomíná se na to, že První křížová výprava se uskutečnila nejen na žádost byzantského císaře, ale v době, kdy dvě třetiny tehdejšího křesťanského světa byly v područí islámu a nešlo o dobytí a kolonizaci, ale o obnovení stavu před islámskými výboji a to v době, kdy muslimové dobyli skoro celý Pyrenejský poloostrov, okupovali celou severní Afriku a ohrožovali Evropu nejen z jihu, ale také z východu a stáli u bran Konstantinopole. Bohužel, pro ty „pokrokové“ byla Křížová výprava aktem proti muslimům. Co tomu předcházelo je nezajímá. Nechtějí to vidět, nechtějí to znát.

Ostatně, stejně jako v Saské Kamenici.Vidí demonstrace proti imigraci a imigrační politice, ale nechtějí vidět, proč ty demonstrace jsou a stejně jako v případě Křížových výprav zaměňují důsledek a příčinu. Vlastně, nic nepochopili a jediné co je vede je „nenávist“ k prostředí ve kterém vyrostli. K vlastním dějinám a tradicím, přičemž paradoxně obhajují právo na dějiny a tradice imigrantů.

Autor: Martin Kavka | pátek 7.9.2018 11:17 | karma článku: 41.73 | přečteno: 1675x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Občanské aktivity

Zdenek Horner

Milujeme NATO a proto Ukrajina zvítězí

Poté, co víme, že jsou na Ukrajině vojáci NATO, jsem již úplně klidný. Vítězství je v kapse. A kam se NATO vypraví příště? Bude to Bělorusko nebo Kazachstán? Gruzie? Ta už je rozpracovaná. Arménie by zatím byl těžký oříšek.

12.3.2024 v 12:54 | Karma článku: 33.32 | Přečteno: 909 | Diskuse

Zdenek Horner

Odpověď tazateli k uličnímu a kádrovému výboru

Tazatel se rozhořčuje, že se někdo ve zdejších diskusích cítí být pod knutou postupů někdejších uličních výborů. Vcelku pěkně vystihuje, jak se chovali a jakými pravomocemi byly tyto výbory za komunismus obdařeny, ale ...

10.3.2024 v 13:28 | Karma článku: 32.04 | Přečteno: 754 | Diskuse

Zdenek Horner

Ultrasionismus se už začíná podobat rasismu

Marně si lámu hlavu, k čemu se zveřejňuje seznam nějakých osob. Zveřejněné seznamy mají zastrašovat. Používal je protektorát, pak komunisti. Nyní jsou jako inspirace pro nějakou radikální odnož pravověrných aktivistů?

5.3.2024 v 12:21 | Karma článku: 22.81 | Přečteno: 472 |

Zdenek Horner

Pořádek v dezinterpretaci

Poslední dobou se slovem dezinterpretace přímo šermuje. Dokonce se dá říci, že se tento pojem proměňuje v měřítko politické pravověrnosti a v důkaz ospravedlňující cenzuru. Prohlubování tohoto postupu je hloubení cesty do pekel.

3.3.2024 v 8:57 | Karma článku: 17.32 | Přečteno: 404 | Diskuse

Zdenek Horner

František (chci) Mír toho času papež

Svého času bylo pro mne dogma o neomylnosti papeže důvodem k ochladnutí vůči katolicismu. Dnes se však cítím s papežem v jedné řadě. Život neustále přináší výzvy k zamyšlení a sebereflexi, z nějž může vzejít čisté nad nejčistější.

27.2.2024 v 7:07 | Karma článku: 17.08 | Přečteno: 305 | Diskuse
Počet článků 382 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2712

                                                                                                                         

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...