Islám, pohoda, LGTB pohoda, změň si pohlaví a bude z tebe pravý Evropan (úvaha)

18. 07. 2018 17:42:50
Zkuste si představit život jako počítačovou hru. Postavu si vytvoříte dle svého přesvědčení, herních schopností anebo dle peněženky. Hrajete, jak chcete, buď hrát umíte anebo si zaplatíte něco, co Vám pomůže být lepší než ti lepší

Kdysi dávno, pro mnohé pradávno jsme neznali počítačové hry. Naše hry vycházely z reality minulosti a vlastně i tehdejší současnosti. Nemohli jsme si koupit virtuální meče, měli jsme meče z toho, co příroda dala. Rány byly opravdové a mnohdy nebyla nouze ani o zranění a pláč. Byli jsme ty „kruté děti“ co po sobě házeli kameny, trhali mouchám nožičky a zkoušeli kolik myší přepere kočka. Prostě brutální.

Dnešní doba se od našeho dětství neliší, jen se válčí na počítačích, krev teče v počítačích a kočku proti myším ovládáme myší. A to je možná právě ten problém. Na počítačích se nehrají jen hry, ale odehrává se tam celý svět. Takže můžeme vidět malá tělíčka utopená v moři a prolévat nad nimi „slzy“. Můžeme vidět, jak je „Izrael“, protože vidíme obrázky malých dětí palestinských Arabů, jak jsou mrzačeny nálety letadel z Izraele. Vidíme syrskou maminku, jak trpí v jordánském uprchlickém táboře. Prostě vidíme utrpení a většinou s komentářem hrajícím na city nás, tedy těch, co žijí v oblasti blahobytu a míru.

Dnešní doba přináší výzvy, jako třeba pochody hrdosti homosexuálů, kvóty na ženy ve vedoucích funkcích, podporu menšin mimo menšin dříve většin. Hrajeme si na rovnost, a přitom z menšin díky zvýhodňování děláme vlastně nesvéprávné skupiny. „Takové, sice jsi blbý, ale máš hnědé oči, tak budeš inženýr“ Jsi homosexuál, tedy vlastně „utiskovaná“ menšina, tak mluv a křič a nandej to „homofobům“. Tohle už není ani o diskuzi, protože jak můžete diskutovat s někým, kdo řekne, že se jedná o diskriminované a pokud to tak neberete, tak jste prostě vše špatné.

Stejné to je s islámem. Nemůžeme říci, že islám je příčinou všeho. Islám je v pohodě, jen někteří jedinci islám nepochopili a kazí jeho pověst. Asi není bez zajímavosti, že jde o muslimy, kteří nějak narušují ten islámský klid. Jako třeba v Madridu, New Yorku, Londýně, na plážích ve Francii, vánočních trzích v Německu. Vzpomínám si, jak po 9/11 se zvedla solidarita s muslimy ve stylu to není islám. To nebyli muslimové a jedna moje kamarádka, která považovala jako vrchol islámu kouření vodní dýmky naplněné hašišem říkala; „Neposuzuj islám podle muslimů, ale muslimy podle Koránu“...no potěš.

Můj názor je v tom, že naše civilizace nechce vidět problémy, ale ani řešení, ale jen takovou pohodu, kdy se všichni bez rozdílů pleti, náboženství a kultury objímají a přizvou k tomu i tygry jako na obrázcích časopisu Svědků Jehovových. Pohodu, kterou si mnozí nakonfigurují ve svých počítačových hrách, případně ve své „sociální činnosti“ Realita není podstatná, podstatné je, jak to chci vidět! Opravdu to ale funguje? Domnívám se, že nikoliv a pokud, tak krátce. Protože, stejně jako lež má krátké nohy, tak i představy. Jako představy, že je možné pomoci celému světu, že lidé jsou si ve všem rovni.

Bohužel, není možné pomoci všem a není možné vyhovět všem, aniž by člověk nezničil sám sebe. Stejně tak to je s rodinou, státem, civilizací. Stejně tak není možné říci, že vše je v pohodě, protože jsme všichni lidé. Homosexuální, jinak věřící, různé pleti, kultur, zvyků. Protože tomu tak není a nikdy nebude. Evropan se možná ve své snaze vyhovět všem podřídí, ale muslim nebude hledat ústupky, stejně jako budhista. Ostatně, proč by měli? Není snad zásadovost jednou z podmnožin, která tvoří kulturní a společenskou identitu? Tedy něco, na co Evropa rezignovala a bojí se říci, že je dominantní v kultuře a vědě?

Není tohle cesta do pekel?

Autor: Martin Kavka | středa 18.7.2018 17:42 | karma článku: 41.59 | přečteno: 2674x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Občanské aktivity

Zdenek Horner

Milujeme NATO a proto Ukrajina zvítězí

Poté, co víme, že jsou na Ukrajině vojáci NATO, jsem již úplně klidný. Vítězství je v kapse. A kam se NATO vypraví příště? Bude to Bělorusko nebo Kazachstán? Gruzie? Ta už je rozpracovaná. Arménie by zatím byl těžký oříšek.

12.3.2024 v 12:54 | Karma článku: 33.32 | Přečteno: 909 | Diskuse

Zdenek Horner

Odpověď tazateli k uličnímu a kádrovému výboru

Tazatel se rozhořčuje, že se někdo ve zdejších diskusích cítí být pod knutou postupů někdejších uličních výborů. Vcelku pěkně vystihuje, jak se chovali a jakými pravomocemi byly tyto výbory za komunismus obdařeny, ale ...

10.3.2024 v 13:28 | Karma článku: 32.04 | Přečteno: 754 | Diskuse

Zdenek Horner

Ultrasionismus se už začíná podobat rasismu

Marně si lámu hlavu, k čemu se zveřejňuje seznam nějakých osob. Zveřejněné seznamy mají zastrašovat. Používal je protektorát, pak komunisti. Nyní jsou jako inspirace pro nějakou radikální odnož pravověrných aktivistů?

5.3.2024 v 12:21 | Karma článku: 22.81 | Přečteno: 472 |

Zdenek Horner

Pořádek v dezinterpretaci

Poslední dobou se slovem dezinterpretace přímo šermuje. Dokonce se dá říci, že se tento pojem proměňuje v měřítko politické pravověrnosti a v důkaz ospravedlňující cenzuru. Prohlubování tohoto postupu je hloubení cesty do pekel.

3.3.2024 v 8:57 | Karma článku: 17.32 | Přečteno: 404 | Diskuse

Zdenek Horner

František (chci) Mír toho času papež

Svého času bylo pro mne dogma o neomylnosti papeže důvodem k ochladnutí vůči katolicismu. Dnes se však cítím s papežem v jedné řadě. Život neustále přináší výzvy k zamyšlení a sebereflexi, z nějž může vzejít čisté nad nejčistější.

27.2.2024 v 7:07 | Karma článku: 17.08 | Přečteno: 305 | Diskuse
Počet článků 382 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2712

                                                                                                                         

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...