Váš imigrant není můj imigrant, nechtějte abych platil vaši radost pomáhat

13. 06. 2018 17:36:17
V souvislosti s i italským ne připlouvajícím lodím „charitativních“ organizací, se objevil starý nešvar. Musíme být solidární. Musíme pomáhat, musíme, prostě musíme.

Nemyslím si to. Zvláště ne v případě, kdy lodě charitativních organizací zahraňují „uprchlíky“ u břehů Afriky a vozí je do evropských přístavů. Logicky velí, že první vhodný přístav je ten nejbližší, to znamená přístavy na pobřeží severní Afriky. Lodě „charitativních“ organizací pak nejen vypadají, ale působí jako prodloužená ruka pašeráků, kteří tito lidi pošlou na moře v děravých bárkách, protože vědí, že zbytek cesty obstará charitativní cestovní kancelář evropských Dobromilů.

Je zcela na místě se zeptat, z jakého důvodu lodě evropských „charitativních“ organizací, převáží tyto lidi přes celé Středozemní moře, kde je v některém evropském přístavu vysadí, do nedávna v italském a dál je nezajímají ani ti „uprchlíci“ a ani to, kdo se o ně bude starat? Prostě spoléhají na to, že on se někdo postará, protože „evropské“ hodnoty. Je třeba si uvědomit, že ty takzvané „evropské“ hodnoty jsou tak široká záležitost, že nikdo neví, co to skutečně je, a proto se pod to vejde vše. Opravdu vše. Možná ne vše, protože konzervativní postoj žádaný není. Právě proto, že je konzervativní.

Naše civilizace vyrůstala na určitých hodnotách, římském právu, křesťanské nauce a obraně těchto dvou základních hodnot. Můžeme si myslet o historických událostech cokoliv, ale spojení dvou principů, tedy římského práva a křesťanské nauky, vedlo k tomu, že Evropa se stala pluralitní, stojící na zákonech, zaručující každému stejná práva, bez ohledu na jeho pohlaví, barvu pleti, náboženství a charitě. Možná bude pro někoho překvapení, že mnišské vojenské řády, jako Templáři, Maltézští rytíři, Němečtí rytíři a další nebyly řády ryze vojenské, ale v prvé řadě jejich úkol byl ochrana bezbranných a hospitální činnost. Maltézští rytíři budovali nemocnice, kde i ten nejchudší, bez ohledu na své náboženství, dostal veškerou možnou, tehdy dostupnou, péči. A jak se můžete dočíst v knize od Davida Nicoleho, v těchto nemocnicích byla na prvém místě čistota a dobrá strava, jako předpoklad úspěšného uzdravení.

Pomáhat druhým rozhodně není součástí naší civilizace od vyskytnutí se německé kancléřky madam Merkel. Nicméně ta pomoc byla konkrétní, adresná a její velikost se posuzovala podle toho, jak moc je té pomoci zapotřebí. Ostatně, když jdete na operací, například kýly, tak Vás tam také nedrží několik měsíců, ale jakmile jste schopni jít domů, tak Vás domů pošlou. Je to logické, proč pomáhat člověku více, než je zapotřebí. V případě afrických plaváčků je zapotřebí plaváčky co nejrychleji dopravit na pevninu. Ovšem nejrychleji by znamenalo je vyložit někde v přístavu v Africe.

A zde je otázka, proč se o lidi, zachráněné u afrických břehů mají starat Evropani, nejen přístavní města, kam jsou dovezeni, ale celá Evropa? A vůbec, proč má Evropa, platit za jejich záchranu a následnou péči? Víte, nevím, kolik stojí tenhle humanitární cirkus, ale podle serveru iDnes jen Německo bude stát péče o imigranty do roku 2022 téměř 2 bilióny korun. Což je docela paradoxní, vzhledem k tomu, že němečtí penzisté jsou na tom čím dál tím hůře, již v roce 2010 server iRozhlas informoval o tom, že němečtí penzisté jsou ohrožení chudobou a server Deník přinesl zprávu, kde podle deníku Die Welt je ohroženo chudobou téměř 17 procent důchodců. Zcela jistě, je to věc Německa, ale vzhledem k tomu, že Německo je nejbohatší zemí Evropy, tak v jiných zemích situace nebude lepší, spíše horší, mnohem horší, jako třeba v Řecku.

Evropa má svoje chudé a místo, aby pomohla jim, tak pomáhá lidem, kteří spíše než přínosem budou zátěží. Jak se třeba ukazuje v imigrantském a sociálním ráji, spíše přítěží, protože i takové Švédsko zjišťuje, že „Vysoké počty migrantů však podle deníku The Economist ovlivňují i švédský trh práce. Mnozí azylanti totiž nemají potřebné dovednosti, rozdíl mezi zaměstnaností místních obyvatel a pracovníky ze zahraničí tak je ve Švédsku v porovnání s ostatními zeměmi značný. To má na sociální stát velké dopady, protože cizinci neodvádí dostatek daní do státní kasy“. Ostatně ani bohaté Německo na tom nebude brzy lépe. Jak přinesl server iDnes v loňském roce, tak jen devět procent „utečenců“ získalo práci. Ostatní jsou závislý na německém sociálním systému.

A i kdyby to bylo dnes 20 procent, jak uvedl jeden diskutér, tak je prostě pořád 80 procent lidí, kteří přišli v roce 2015 do Německa, kteří jsou přítěží pro německý rozpočet, na kterém se podílí všichni Němci. Podobně to je i s námi. Naše země vydává mimo jiné, skoro 6,5 miliardy na pomoc rozvojovým zemím. Nevím, jaké náklady jsou na další podobné aktivity, ale za situace, kdy je problém navýšit platy učitelů, lékařů apod., protože nejsou peníze a státní finance jsou v deficitu? Nejen náše, ale všech evropských zemí. Není taková pomoc spíše Pyrrhovým vítězstvím, po kterém další následuje prohra a kolaps?

Ostatně, proč pomáhat lidem, kteří jsou zdraví, mladí a jediné za čím utíkají je vyšší životní úroveň, přičemž pro většinu, to znamená žít na sociálních dávkách? Ostatně, jak došlo i Němcům. A další otázka, proč tito lidé nepracují na svojí životní úrovni doma? Evropané si svojí životní úroveň zasloužili prací, a proto mají právo říci komu pomohou. Blahobyt Evropy není dán, je zaplacen tvrdou prací desítek generací. A po pravdě, co mi je po tom, že mladík ze středu Afriky se chce mít stejně jako jeho vrstevník v Evropě?

Autor: Martin Kavka | středa 13.6.2018 17:36 | karma článku: 48.69 | přečteno: 15269x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Občanské aktivity

Zdenek Horner

Milujeme NATO a proto Ukrajina zvítězí

Poté, co víme, že jsou na Ukrajině vojáci NATO, jsem již úplně klidný. Vítězství je v kapse. A kam se NATO vypraví příště? Bude to Bělorusko nebo Kazachstán? Gruzie? Ta už je rozpracovaná. Arménie by zatím byl těžký oříšek.

12.3.2024 v 12:54 | Karma článku: 33.32 | Přečteno: 909 | Diskuse

Zdenek Horner

Odpověď tazateli k uličnímu a kádrovému výboru

Tazatel se rozhořčuje, že se někdo ve zdejších diskusích cítí být pod knutou postupů někdejších uličních výborů. Vcelku pěkně vystihuje, jak se chovali a jakými pravomocemi byly tyto výbory za komunismus obdařeny, ale ...

10.3.2024 v 13:28 | Karma článku: 32.04 | Přečteno: 754 | Diskuse

Zdenek Horner

Ultrasionismus se už začíná podobat rasismu

Marně si lámu hlavu, k čemu se zveřejňuje seznam nějakých osob. Zveřejněné seznamy mají zastrašovat. Používal je protektorát, pak komunisti. Nyní jsou jako inspirace pro nějakou radikální odnož pravověrných aktivistů?

5.3.2024 v 12:21 | Karma článku: 22.81 | Přečteno: 472 |

Zdenek Horner

Pořádek v dezinterpretaci

Poslední dobou se slovem dezinterpretace přímo šermuje. Dokonce se dá říci, že se tento pojem proměňuje v měřítko politické pravověrnosti a v důkaz ospravedlňující cenzuru. Prohlubování tohoto postupu je hloubení cesty do pekel.

3.3.2024 v 8:57 | Karma článku: 17.32 | Přečteno: 404 | Diskuse

Zdenek Horner

František (chci) Mír toho času papež

Svého času bylo pro mne dogma o neomylnosti papeže důvodem k ochladnutí vůči katolicismu. Dnes se však cítím s papežem v jedné řadě. Život neustále přináší výzvy k zamyšlení a sebereflexi, z nějž může vzejít čisté nad nejčistější.

27.2.2024 v 7:07 | Karma článku: 17.08 | Přečteno: 305 | Diskuse
Počet článků 382 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2712

                                                                                                                         

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...