Inger Stojberg, žena ztělesňující Evropu, Ruth Davidson je symbol úpadku

1. 06. 2018 17:06:31
Zatímco mnozí s nelibostí hledí na pronikání žen do politiky tak v některých případech si říkám, jen více a více žen jako je například dánská ministryně pro integraci Inger Stojberg.

Tato ministryně dala o sobě vědět několikrát, naposledy, když vyslovila názor, že by muslimové o Ramadánu neměli chodit do práce, protože v některých profesích mohou být během tohoto postního období nebezpeční. Předtím ovšem zvedla adrenalin všem levicovým aktivistům, když na její popud Dánsko omezilo imigraci a sociální dávky pro imigranty z čehož se "málem" zhroutila levicová liberálka Sofie Carsten Nielsen.

Dánská ministryně je prostě žena, která nemá problém píchnout do vosího hnízda. Mnozí si ještě pamatují, jak se v arabských zemích pálily dánské vlajky a muslimové bojkotovali dánské zboží, vypalovali dánské ambasády kvůli karikaturám Mohameda od dánského satirika Kurta Westergaarda. Karikatury vycházející z projevů islámu. Když před nedávnem muzeum Sovgaard ve Viborgu pořádalo výstavu o rouhání, tak odmítlo oněch dvanáct karikatur Kurta Westergaarda vystavit, na což paní ministryně reagovala na svém FB profilu, kde sdílela snímek obrazovky svého iPadu, na kterém má jako tapetu nastavenou slavnou kresbu karikaturisty Kurta Westergaarda, která zobrazuje proroka Mohameda s bombou v turbanu.

Inger Stojberg se také proslavila svým prohlášením, že boj s islámem jsme prohráli, a to díky ústupkům muslimům ze strachu z islámu. Řekla to v souvislosti s hrou, urážející Mormony. Doslova řekne, zkuste nahradit slovo Mormon, slovem muslim. Věděla, o čem mluví, stejně to tak věděli Dánové, kteří poznali, co muslimové dovedou rozpoutat jen na základě karikatur Mohameda. Ostatně, přeživší z Charlie Hebdo by také mohli vyprávět. Ale jak vidno, tak paní ministryně nemá problém nazvat věci pravým jménem bez ohledu na současnou politickou korektnost. Mimochodem, paní ministryně řekla přesně to, co řekli kritici divadelní performance v Brně, kde Kristus znásilňuje muslimku. Co by se stalo, kdyby to nebyl Kristus, ale Mohamed?

To taková skotská „konzervativní“ politička Ruth Davidson si myslí, že by se hranice Británie měli otevřít každému a Británie by měla zrušit limity pro imigranty, protože to přispívá Skotsku, ekonomice a různé kultury oživují Británii, respektivě Skotsko. Její myšlenky jsou sice „moderní a progresivní“, ale většina Britů má jiný názor. Podle průzkumu, který zveřejnil deník Dailymail, je většina Britů proti imigraci a jsou zneklidnění kulturním pluralismem, který je podle respondentů upřednostňován nad tradičními britskými hodnotami a tradicemi. Osobně si myslím, že nejen paní Davidson, ale hlavně naši bojovníci za rozmanitou kulturní společnost by se nad tímto průzkumem měli zamyslet. Zvláště proto, že Britům se rozhodně nedá vytknout, že tam mají málo imigrantů.

Nejsem sociolog, či politolog. Ti by to nazvali vrůstajícím „populismem“ a pak doporučili, jak s tím bojovat. Dle mého jde o problém, který byl dlouho potlačován a lidé se přestávají bát vyjádřit svůj názor a nepomůže tomu ani Spiderman z Mali. Lidé v Británii si sice mohou koupit ve stánku jakékoliv jídlo pocházející z desítky zemí a několika kontinentů, což je pozitivní, ušetří za letenku, ale také vidí negativa přistěhovalectví, na které reagují tím, že se stěhují z míst, kde se imigranti usazují, jak o tom přinesl deník iDnes celkem rozsáhlý článek i s odkazem na studii.

Je tedy zcela oprávněné se zeptat, jestli imigrace je opravdu tak pozitivní, za situace, kdy vidíme práva a potřeby příchozích, ale nepožadujeme po nich, aby se podřídili pravidlům a hodnotám, které uznáváme. Nebo spíše, neuznáváme a přizpůsobuje se příchozím, ale pak se budeme ohánět „evropskými hodnotami“, o kterých se sice mluví, ale jejich definice je v rovině klišé. A když někdo vyžaduje nějaká pravidla, tak vzbuzuje odpor jako Inger Støjberg.

Přitom nechce nic menšího než to, aby ti, co přichází respektovali pravidla země, kam přišli. A znovu se zeptám, proč jde někdo do Evropy a zároveň chce žít podle pravidel země, z které odešel? A to se týká i nošení burek, které Dánsko zakázalo a jak řekla dánská ministryně; Je lehčí integrovat křesťana než muslima

Také se jí zeptáme; A kolik znáte muslimů?

Autor: Martin Kavka | pátek 1.6.2018 17:06 | karma článku: 39.17 | přečteno: 1596x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Občanské aktivity

Zdenek Horner

Kam až bude smět zajít žertování na letošního Apríla?

Ochránci pravých názorů a hodnot rozpoutali ve společnosti nejistotu. Neustálé zastrašování zaručeně neorganizovaných amatérských aktivistů, kteří reagují na 99 procent jakékoli argumentace tak, že jde o proruskou činnost ...

28.3.2024 v 20:26 | Karma článku: 9.07 | Přečteno: 146 | Diskuse

Zdenek Horner

Chybí mi rozhodný postoj české vlády a místních bezvýhradných izraelofilů

Nyní má česká vláda jedinečnou příležitost před celým světem dokázat, že bývalý satelit Sovětského Svazu není nyní satelitem USA. Měla by odsoudit nestabilní postoj vůči Izraeli, ale i vůči Ukrajině a posoudit zdali USA nejsou ...

27.3.2024 v 12:44 | Karma článku: 21.97 | Přečteno: 563 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Naše stařečky dnes okradl zloděj vydávající se za pracovníka charity

Našim stařečkům je přes osmdesát let. Muž s přízvukem, kolem šedesáti let, mluvící slušnou češtinou, vydávající se za pracovníka charity, přijel v červeném hyundai pro knihy a ukradl Kapitánovým rodičům snubní prstýnky a šperky.

21.3.2024 v 18:43 | Karma článku: 27.78 | Přečteno: 929 |

Zdenek Horner

Milujeme NATO a proto Ukrajina zvítězí

Poté, co víme, že jsou na Ukrajině vojáci NATO, jsem již úplně klidný. Vítězství je v kapse. A kam se NATO vypraví příště? Bude to Bělorusko nebo Kazachstán? Gruzie? Ta už je rozpracovaná. Arménie by zatím byl těžký oříšek.

12.3.2024 v 12:54 | Karma článku: 33.68 | Přečteno: 941 | Diskuse

Zdenek Horner

Odpověď tazateli k uličnímu a kádrovému výboru

Tazatel se rozhořčuje, že se někdo ve zdejších diskusích cítí být pod knutou postupů někdejších uličních výborů. Vcelku pěkně vystihuje, jak se chovali a jakými pravomocemi byly tyto výbory za komunismus obdařeny, ale ...

10.3.2024 v 13:28 | Karma článku: 32.11 | Přečteno: 765 | Diskuse
Počet článků 382 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2712

                                                                                                                         

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...