Islámští "Evropané", tikající Erdoganova bomba

7. 05. 2018 11:36:35
Jaká je loajalita německých Turků ke své nové vlasti mohli Němcům naznačit volby v Turecku v roce 2015 a následující rok domnělý puč v Turecku, kdy Turci vyšli do německých ulic demonstrovat svojí podporu sultánu na Bosporu (1)

Nejde však jen o Turky v Německu, Rakousku či Nizozemí, kde se snaží turecká vláda agitovat a kde má současný turecký prezident větší podporu než doma. Jak ukázali volby v roce 2015, v Německu volilo Erdogana 59,7 procenta německých Turků, kdežto v Turecku získal jen 49 procent. Navíc, v Německu žije 1,5 mil. Erdoganových spoluobčanů, kteří mají jen turecké občanství. Není divu, že se vlády jmenovaných zemí snažili zabránit tureckým politikům provádět politickou agitaci, v souvislosti s referendem o změně ústav, mezi touto menšinou. Za to si například Nizozemci vyslechli, že jsou zbabělá, nacistická země.

Ještě v roce 2011 se týdeník Týden rozplýval nad Erdoganem jako vzorem pro arabské země, jako vzorem, kdy jde skloubit demokracii s islámem a liberálními myšlenkami. Jak se ukazuje, přání bylo otcem myšlenky. Ostatně nic nového. Po zvolení Hitlera německým kancléřem to také vypadalo, že Hitler Německo politicky a ekonomicky stabilizoval. Triumfem nacistického Německa pak byly Olympijské hry v Berlíně, kdy význačné deníky na všech kontinentech psaly o těchto hrách s úžasem a obdivem. Psaly o vynikající organizaci, pohostinnosti, přátelství a pořádku. Ostatně, když se Erdogan dostal k moci, tak se také nesnažil prosazovat islám jako cestu pro Turecko, ale snažil se stabilizovat ekonomiku a konsolidovat vnitropolitickou situaci, která spočívala v tom, že odstranil z armády lidi, kteří by pro něj do budoucna mohli být hrozbou. V tom mu pomohly i rozhovory s EU z roku 2001, kdy jedním z požadavků Evropské unie bylo omezení vlivu armády, čemuž se tehdejší turecká vláda bránila. Erdogan tento požadavek splnil. Splnil, protože tento požadavek byl právě tím, co potřeboval. Nezapomněl, že už jednou byla jeho strana, tenkrát pod vedením Necmettina Erbakana, armádou odstavena od moci (1997).

Nejde však jen o Turky. Erdogan má ambice stát se lídrem ve světě sunnitského islámu a jak řekla Necla Kelek v rozhovoru pro Echo, cílem Erdogana je islamizace nejen Německa, ale celé Evropy, což v důsledku znamená prosazování islámu, oslovení muslimů v Evropě bez ohledu na národnost a jejich aktivizaci v Erdoganově plánu. „Erdogan žije v představě, že bude šířit islám do světa, nejdřív do Německa, pak do Evropy. A zdá se, že tím promlouvá z duše většině anatolských voličů doma i v Německu. Ti lidé konečně chtějí být silní – po letech, kdy museli snášet pohrdání od sekulárních kemalistů anebo vést životy migrantů na okraji společnosti. Turci v Evropě většinou pocházejí právě z Anatolie. Na náboženské konzervativce Erdogan vsadil, pro ně dělá všechno, zatímco sekulární Turky považuje za svoje protivníky. Agituje dnes za náboženskou svobodu v Evropě. Já tvrdím, že jeho stoupenci tady neagitují dokonce ani politicky, ale přímo misionářsky“.

Pokud si někdo myslí, že Turci jsou něco jiného než Arabové, Pákistánci, Bangladéšané či muslimové z Afriky, tak by měl zpozornět nad slovy Táriqa Ramadána, vnuka zakladatele Muslimského bratrstva a pro mnoho liberálních politiků v Evropě vzor „umírněného“ islámu. „Demokratické Turecko je příklad, který je třeba sledovat“. Nelze totiž opomenout, že tento islámský učenec má velký vliv na evropskou islámskou komunitu. To, že se Arabové a Turci normálně nesnáší, je druhotné v případě, že jde o islám.

Erdogan se ani nesnaží zastírat svoje plány. Jediné co k tomu potřebuje je vítězství v nadcházejících tureckých volbách. Jeho cílem je obsazení území, která byli Turci nuceni opustit a tím i vítězství islámu. Jak řekl:

„Jejich odvaha přetrvá jen do doby, než uvidí naši armádu, naše lodě a naše letadla... Ať už pro nás Afrin znamená cokoli, naše práva v oblasti Egejského moře a Kypru jsou stejná. Nikdo ať si nemyslí, že průzkum ložisek zemního plynu ve vodách u Kypru a oportunistické pokusy v Egejském moři vypadnou z našeho radaru.“ A dále „Ti, kteří si myslí, že jsme z našich srdcí vymazali země, kterých jsme se před sto lety vzdali se slzami v očích, se mýlí. Říkáme při každé příležitosti, že Sýrie, Irák a další místa na mapě leží v našich srdcích a nijak se pro nás neliší od naší vlastní domoviny. Snažíme se, aby cizí vlajka nevlála nikde tam, kde je recitován adhan“ (islámská modlitba). Což je dnes většina zemí západní Evropy.

Za situace, kdy jsou útoky muslimů omlouvány psychickými problémy a za situace, kdy například německá armáda má k dispozici jen 4 plně funkční letouny a nemá zimní vybavení, zatímco řeší uniformy pro těhotné vojačky, to není nic povzbudivého.

Evropa má jen dvě možnosti. Buď tento problém řešit smetením multikulturalismu ze stolu a striktním dodržováním zákonů bez ohledu na práva náboženských a etnických menšin anebo Francouzi mohou vytáhnout bílé prapory a Němci plakáty s Herzlich willkommen.

(1)

Autor: Martin Kavka | pondělí 7.5.2018 11:36 | karma článku: 39.13 | přečteno: 1340x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Občanské aktivity

Zdenek Horner

Kam až bude smět zajít žertování na letošního Apríla?

Ochránci pravých názorů a hodnot rozpoutali ve společnosti nejistotu. Neustálé zastrašování zaručeně neorganizovaných amatérských aktivistů, kteří reagují na 99 procent jakékoli argumentace tak, že jde o proruskou činnost ...

28.3.2024 v 20:26 | Karma článku: 9.07 | Přečteno: 144 | Diskuse

Zdenek Horner

Chybí mi rozhodný postoj české vlády a místních bezvýhradných izraelofilů

Nyní má česká vláda jedinečnou příležitost před celým světem dokázat, že bývalý satelit Sovětského Svazu není nyní satelitem USA. Měla by odsoudit nestabilní postoj vůči Izraeli, ale i vůči Ukrajině a posoudit zdali USA nejsou ...

27.3.2024 v 12:44 | Karma článku: 21.97 | Přečteno: 563 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Naše stařečky dnes okradl zloděj vydávající se za pracovníka charity

Našim stařečkům je přes osmdesát let. Muž s přízvukem, kolem šedesáti let, mluvící slušnou češtinou, vydávající se za pracovníka charity, přijel v červeném hyundai pro knihy a ukradl Kapitánovým rodičům snubní prstýnky a šperky.

21.3.2024 v 18:43 | Karma článku: 27.78 | Přečteno: 929 |

Zdenek Horner

Milujeme NATO a proto Ukrajina zvítězí

Poté, co víme, že jsou na Ukrajině vojáci NATO, jsem již úplně klidný. Vítězství je v kapse. A kam se NATO vypraví příště? Bude to Bělorusko nebo Kazachstán? Gruzie? Ta už je rozpracovaná. Arménie by zatím byl těžký oříšek.

12.3.2024 v 12:54 | Karma článku: 33.68 | Přečteno: 941 | Diskuse

Zdenek Horner

Odpověď tazateli k uličnímu a kádrovému výboru

Tazatel se rozhořčuje, že se někdo ve zdejších diskusích cítí být pod knutou postupů někdejších uličních výborů. Vcelku pěkně vystihuje, jak se chovali a jakými pravomocemi byly tyto výbory za komunismus obdařeny, ale ...

10.3.2024 v 13:28 | Karma článku: 32.11 | Přečteno: 765 | Diskuse
Počet článků 382 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2712

                                                                                                                         

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...