Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Teroristé z Palestiny znamenají více než utiskovaní křesťané

Během několika málo dnů přinesla česká média dvě zprávy. Ani jedna neukazuje naší vládu v dobrém světle. Jedna znamená podvolení se Evropské unii a druhá obchodu s Čínou. 

Jak mnozí, kteří sledují politiku na Blízkém východě, zaznamenali, tak po nástupu amerického prezidenta se změnil přístup Spojených státu k teroristům z autonomního území Palestina. Ano teroristům, protože jak Hamas, tak Fatah podporují teroristy a oslavují vražedné útoky na izraelské civilisty. Obě skupiny pak podněcují děti k nenávisti k Izraeli. 

Změna byla patrná hlavně v uznání Jeruzaléma jako hlavního města Izrael, ale také zastavení penězovodu samosprávě Palestiny. Dalo by se říci trochu pozdě, ale přeci jen. Trumpova administrativa v tomto projevila zdravý úsudek. Bohužel, v případě Evropské unie tomu tak není. Evropská ministryně zahraničí Federica Mogherini,bývalá komunistka, vlastně i současná, protože její rodná mládežnická strana se přejmenovala na Demokratickou, ale jak víme, tak východní část Německa byla také podle názvu demokratická, se rozhodla, že EU musí Palestinu podporovat a musí nahradit výpadek peněz z USA. Jeden by čekal, že minimálně Česká republika se proti tomu postaví. Nestalo se tak, naopak ministr Stropnický, jako by si vzpomenul na svoje účinkování v sovětském filmu Boj o Moskvu, srazil podpatky, zasalutoval a souhlasil s tímto návrhem. Spravedlivě musím říci,že za účasti i arabských států. 

Druhá zpráva je stejně děsivá. Zatímco EU bude podporovat teroristické organizace z Palestiny, tak naše vláda zamítla azyl pro většinu čínských křesťanů, kteří v Číně prožívají podobný osud jako křesťané v islámských zemích. Pronásledování, mučení, mnohdy srovnávání kostelů se zemí. Nemožnost svobodně vyznávat svojí víru.  A paradoxně jim uškodilo, že se učili česky a pracovali.

Vlastně je to jak podle šablony. Evropská unie, náš stát nikdy neumí ukázat na pronásledované křesťany. Za to pro pronásledované muslimy (sic), aby se málem vytvořilo zvláštní tiskové oddělení, jako pro ty z Barmy. Co na tom, že přesně nevíme co se děje a jediné co je jisté je to, že počátek všeho byly teroristické akce Rohingů? Ale ano, stejně tak jako v případě Číny, ani v případě islámských zemí nejde o spravedlnost a pravdu, ale o obchod. Čína se stává, pokud už není, největší ekonomikou na světě a islámský svět je, nejen kvůli ropě, ekonomicky perspektivní. Trochu situace  jako v době obléhání Konstantinopole Osmany, kdy papež vyzýval k pomoci, ale Benátčané vesele zásobovali Osmany zbraněmi. Peníze nesmrdí a pro blaho je třeba obětovat i vlastní zásady a víru, že? 

Židé dnes jsou, stejně jako byli kdysi, pronásledovanou skupinou a to i na Západě. Ze západních zemí opět utíkají, nejvíce z Francie, kvůli novodobému antisemitismu a nejsou za tím neonacisté, ale muslimové. Ti sousedé od vedle. Ovšem to hlavní články neplní. Za to střelec v Itálii, který po brutální vraždě mladé dívky imigrantem, střílel na Afričany, plnil novinové články několik dní s varovnými komentáři před vzrůstajícím rasismem. Lépe by bylo možná říci zoufalstvím. Zoufalstvím, jak evropské vlády v rámci politické korektnosti přehlíží problémy svých občanů s přistěhovalci z Blízkého východu a Afriky. Křesťané jsou nejpronásledovanější náboženskou skupinou na světě. Každoročně v islámském světě je zavražděno na desítky  tisíc křesťanů všech denominací, ale nejhorší je, že křesťané se stávají pronásledovanou skupinou i v zemích Evropské unie., jak řekl Robert kardinál Sarah

A opět v těchto případech vládne v Evropě politická korektnost. Spojení dvou slov, které ve mně budí podobné pocity jako Lidová demokracie, kterou se ohánělo Rudé právo blahé paměti. 

Starověcí lékaři neuměli léčit nemoci. Léčili symptomy, protože neznali příčinu. Současní politici znají příčinu, ale politická korektnost jim brání jí pojmenovat. Proto bojují proti symptomům. Proč? Protože se bojí, aby někdo neřekl, že jsou xenofobové a rasisté a populisté. 
Vědí a nic neřeknou a pak se naoko diví, když někdo řekne, že král je nahý a rámci zachování tváře tvrdí, že nahý není. Pouze je neoblečený. 

 

Autor: Martin Kavka | úterý 27.2.2018 15:36 | karma článku: 40,82 | přečteno: 1685x
  • Další články autora

Martin Kavka

Přirovnávat „sirotky“ ze Sýrie k Wintonovým židovským dětem je chucpe

V rozjitřené debatě o syrských sirotcích se začínají nějak ztrácet ty „děti“. Namísto racionální debaty se vytahují příklady z historie. Jenomže ty příklady z nedávných dějin Evropy spíše svědčí proti příznivcům přijetí.

19.9.2018 v 12:06 | Karma: 43,20 | Přečteno: 2326x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Levice se bojí úspěchu Švédských demokratů. Prý populisté a xenofobové

Ve Švédsku dnes probíhají volby, které sice nic moc nezmění ve složení vládnoucích stran, ale přesto jsou sledované, protože vzor všech socialistů a sociálních inženýrů dostává trhliny.

9.9.2018 v 13:42 | Karma: 43,42 | Přečteno: 2640x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

„Levicový humanismus“ je mnohem horší než „pravicový extremismus"

V souvislosti s demonstracemi v Sasské Kamenici se objevily zprávy, že se jedná o pravicové extremisty, neonacisty. Levicoví politici, nechtějí ani na okamžik připustit, že se nejedná o akce extrémistů, ale jde o projev zoufalství

7.9.2018 v 11:17 | Karma: 41,73 | Přečteno: 1752x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Nikdo nechce topit „uprchlíky“ aneb demagogie podle blogera Hornera

Imigrace z Afriky a Blízkého východu do Evropy nenechává nikoho chladným. Názory mohou být různé, záleží na úhlu pohledu, politickém přesvědčení a vstupních informací.

3.8.2018 v 10:05 | Karma: 42,77 | Přečteno: 2510x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Španělé asi neznají pohádku o Smolíčkovi. Proto tam budou mít „celou Afriku“

Když před několika týdny italský ministr odmítl přijmout loď se 630 „uprchlíky“, stejně jako Malta, bylo to Španělsko, které udělalo „gesto“ a loď přijalo.

29.7.2018 v 15:45 | Karma: 43,71 | Přečteno: 2416x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Vrah tělo ubodaného muže hodil do žumpy, tam tlelo dva měsíce. Dostal 20 let

25. dubna 2024

Krajský soud v Ostravě poslal na dvacet let do vězení 62letého Karla Machalu za to, že předloni v...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno 

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

„Není podstatné být vidět, ale mít výsledky.“ Politici reagují na konec ministryně

25. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  11:50

O demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové (TOP 09) byl premiér Petr Fiala...

Nezvládla jsem prodat svou práci. Neměla jsem lajky, řekla končící Langšádlová

25. dubna 2024  11:44

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, protože...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky