Evropa má problém a ten problém se jmenuje sultán Erdogan

19. 03. 2017 17:06:09
Sice to „pravicoví“ extrémisté říkali již dávno, ale teď se začínájí rozšiřovat zorničky evropským politikům, kteří donedávna vydávali Turecko jako vzor demokracie v islámských zemích.

Je to vlastně jednoduché. Napravený islamista, který vedl tureckou odnož muslimského bratrstva, pochopil, stejně jako kdysi předtím Adolf Hitler, že nejlepším výtahem k moci je demokracie. Ostatně proslavená jsou jeho slova, že demokracie je jako vlak, která nás doveze, kam potřebujeme a pak vystoupíme. Stejně jako jeho slova, že neexistuje umírněný islám, ale pouze islám. Zatímco normální člověk při takových slovech zpozorní, tak naši nadšení budovatele lepších humanitně-liberálních zítřků, to brali jako neškodný islámský folklór a naopak zdůrazňovali snahu předtím vezíra, dnes sultána, o spojení demokracie a islámské nauky. Mnohdy to dokonce vydávali jako příklad toho, že demokracie není v rozporu s islámem. Někteří, ještě žijící pamětníci, si možná vzpomenou, že něco podobného tvrdili i zastánci národního socialismu a komunismu.

Za posledních pár let se ovšem ukázalo, že pro sultána je demokracie skutečně jen výtahem k moci, z kterého nakonec vystoupil. Odstranil veškerou sekulární opozici v armádě, která byla garantem sekulárního Turecka. Pak omezil opoziční tisk a eliminoval demokratickou opozici. To vše pod rouškou demokracie, lidských práv a boje proti terorismu. Dnes už zašel mnohem dál. Dnes už se snaží určovat evropským zemím, kde žije významná turecká komunita, jak se mají chovat a co mají dělat. Kritizuje kritiku v těchto zemích proti své osobě a snaží se dotyčné kritiky umlčet, jako v případě německého satirika. Jde dokonce dále. Chová se jako skutečný sultán, který ovládá i křesťanské země, které jsou jeho vazaly a snaží se v těchto zemích ovlivňovat politiku, tentokráte nikoli pomoci síly, ale za pomoci silné turecké komunity v těch zemích žijící. Se skutečností, že Turecko má jednu z nejsilnějších armád na světě a má vliv na islámské, nejen turecké, komunity v Evropě, je možné říci, že Evropa je na pokraji války s Tureckem, s islámskou armádou ve svém srdci.

Ovšem ještě větší problém je, že evropští politici, dle svého zvyku, se budou snažit naklonit si islámskou, hlavně tureckou, část svých obyvatel a to za cenu ústupků, které budou znamenat nejen omezení demokracie, ale hlavně práv většinových obyvatel. Jen doufám, že Francouzi nezapomněli vyrábět bílé kapitulační prapory a Britové svoje brilantní evakuace. O Čechy strach nemám, ti tradičně kapitulují bez odporu a s těžkým srdcem podepíši vše, co se jim předloží. Zvláště ti z HateFree budou mávat kebabem a tvořit z tureckého medu puzzle. Zbytek si dá černého turka z pravé arabské kávy. Ovšem nevím co Němci a Nizozemci, až budou muset makat jak počítač IBM na dávky pro pět nově narozených malých Turečků do každé turecké rodiny. Je zajímavé, že Evropané prý vymírají, ale pořád dokážou uživit čím dál tím větší počet nově příchozích a těch, pro něž je sociální dávka druhem výdělku a ještě poskytovat humanitární pomoc do zemí Třetího světa a navíc i uživit čím dál tím větší armádu politiků a zbytečných úředníků.

Viděli jste pohádku „Konec vodníků v Čechách“? Tam se po požití krve stával z vodníka člověk. Proč je vlastně v islámu zakázané vepřové? :-)

Autor: Martin Kavka | neděle 19.3.2017 17:06 | karma článku: 41.43 | přečteno: 1822x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Občanské aktivity

Zdenek Horner

Milujeme NATO a proto Ukrajina zvítězí

Poté, co víme, že jsou na Ukrajině vojáci NATO, jsem již úplně klidný. Vítězství je v kapse. A kam se NATO vypraví příště? Bude to Bělorusko nebo Kazachstán? Gruzie? Ta už je rozpracovaná. Arménie by zatím byl těžký oříšek.

12.3.2024 v 12:54 | Karma článku: 33.32 | Přečteno: 909 | Diskuse

Zdenek Horner

Odpověď tazateli k uličnímu a kádrovému výboru

Tazatel se rozhořčuje, že se někdo ve zdejších diskusích cítí být pod knutou postupů někdejších uličních výborů. Vcelku pěkně vystihuje, jak se chovali a jakými pravomocemi byly tyto výbory za komunismus obdařeny, ale ...

10.3.2024 v 13:28 | Karma článku: 32.04 | Přečteno: 754 | Diskuse

Zdenek Horner

Ultrasionismus se už začíná podobat rasismu

Marně si lámu hlavu, k čemu se zveřejňuje seznam nějakých osob. Zveřejněné seznamy mají zastrašovat. Používal je protektorát, pak komunisti. Nyní jsou jako inspirace pro nějakou radikální odnož pravověrných aktivistů?

5.3.2024 v 12:21 | Karma článku: 22.81 | Přečteno: 472 |

Zdenek Horner

Pořádek v dezinterpretaci

Poslední dobou se slovem dezinterpretace přímo šermuje. Dokonce se dá říci, že se tento pojem proměňuje v měřítko politické pravověrnosti a v důkaz ospravedlňující cenzuru. Prohlubování tohoto postupu je hloubení cesty do pekel.

3.3.2024 v 8:57 | Karma článku: 17.32 | Přečteno: 404 | Diskuse

Zdenek Horner

František (chci) Mír toho času papež

Svého času bylo pro mne dogma o neomylnosti papeže důvodem k ochladnutí vůči katolicismu. Dnes se však cítím s papežem v jedné řadě. Život neustále přináší výzvy k zamyšlení a sebereflexi, z nějž může vzejít čisté nad nejčistější.

27.2.2024 v 7:07 | Karma článku: 17.08 | Přečteno: 305 | Diskuse
Počet článků 382 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2712

                                                                                                                         

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...