Eurábie není mýtus, ale svět v kterém žijeme

9. 03. 2017 17:06:40
Lidé si málokdy uvědomují změnu, pokud ta změna přichází pomalu, plíživě a je vydávána za společenský pokrok. Těmito slovy by se dal charakterizovat konzervatismus, kdyby se nejednalo o levicovou ideu přeměny společnosti.

Dnešní média jsou plná zpráv o negativním vlivu islámských přistěhovalců do Evropy, stejně jako jsou plná pozitivních prognóz o blahodárném vlivu stejných přistěhovalců. Je zajímavé, že obě strany vyzdvihují stejné aspekty pro podpoření svého tvrzení. Nicméně důvody jsou odlišné. Osobně jsem na straně odpůrců, a proto nikdy nemohu být ve svých tvrzeních plně objektivní, přesto se pokusím o malé srovnání.

Levice a sem řadím všechny zastánce multikulturalismu, anarchisté z Antify a zastánce liberální demokracie tvrdí, že Evropa by se měla poučit z historie a být plně otevřena všem rasám a kulturám, při čemž a to dost často se dostává na tenkou plochu, protože v jejich ideologii, případně přesvědčení je ta rovnost příchozích stavěna nad kulturu těch co příchozí přijímají. Nechtějí po nich, aby se přizpůsobili, ale naopak, aby si svoji kulturu a náboženství udrželi, protože tak to obohacuje evropskou společnost.

Odpůrci oproti tomu argumentují tím, že příchozí si udržují svoje náboženství a kulturu a toto náboženství a kultura není kompatibilní se základy evropské společnosti a demokracie. A zatímco příznivci islámského přistěhovalectví jásají nad stánky s kebabem a možností ženy si zvolit Bikiny anebo Burkiny, tak odpůrci argumentují, že se stánky z kebabu mizí z evropských měst Evropa a Burkiny nejsou pro islámské ženy svobodnou volbou, ale nutností, aby se i muslimka mohla vykoupat v bazénu anebo na pláži. Ostatně to byl i argument odpůrců zákazu Burkin na francouzských plážích. Těch samých odpůrců, kteří budou demonstrovat za ženská práva a na druhou stranu ve svém nadšení odsoudí ženu na druhou kolej do postavení druhořadé bytosti, která se musí přizpůsobit kulturním a náboženským zvykům. Zajímavé je, že i v tomto případě, argumentují ženskými právy. Zatímco odpůrce, kteří chtějí, aby i muslimka měla stejná práva jako Evropanka, nazývají tradičními nálepkami.

Dalším argumentem obhájců islámské imigrace je historie islámu, kdy podle nich, byl islám v minulosti mnohem vyspělejší a tolerantnější než křesťanská společnost. Odpůrci používají stejné argument, aby ukázali, proč zde islám nechtít a nedávat prostor muslimům a zatímco obhájci poukazují na Cordobu, což byl velice specifický islámský státní útvar vzhledem k blízkosti křesťanských zemí, tak odpůrci poukazují na skutečnost, že to byla islámská civilizace, která nejenže zlikvidovala kvetoucí oblasti Byzantské říše na Blízkém východě a v severní Africe, ale také vedla neustálé, 400 let trvající výboje, než proti nim Evropa postavila armádu a pak se islámským výbojům dalších šest set let bránila. A co se týče vzdělanosti, tak za ní říše Ummajovců a Abbasovců vděčí syrským křesťanům, kteří islámských dobyvatelům zprostředkovali antickou vzdělanost. Také je nutné zmínit, že První křížovou výpravu zastánci islámského přistěhovalectví vydávají za znak agrese křesťanské Evropy, stejně tak jako znovudobytí Pyrenejského poloostrova, přičemž zcela opomíjí předchozí historické události.

Metody se mění, ale cíl zůstává.

Levice se ve svých počátcích snažila změnit společnost ihned a radikálně, bez ohledu na oběti. Na počátku byla Francouzská revoluce, matka všeho teroru ve jménu blaha národa a lidu. Podobně se snažili změnit společnost i muslimové. Tak jako Levice narazila na svoje revoluční limity po nastolení komunistických a nacistických diktatur, kdy se ukázalo, že společnost nemůže fungovat na rasové anebo třídní nenávistí, tak muslimové narazili na svoje limity v technologické a vojenské vyspělosti jejich a evropské společnosti a to nejen v bitvě u Lepanta, ale hlavně v bitvě o Vídeň a nakonec v průběhu První světové válce, kdy mnoho nechybělo a dnešní Istanbul by byl opět řecký a nazýván Konstantinopolí.

Jak Levice, tak muslimové si z toho vzali ponaučení. Levice, která opustila svojí myšlenku násilné přeměny společnosti a muslimové, že když to nejde zbraněmi, tak pomůže demokracie a lidská práva, přičemž v tomto je Levice v neuvěřitelné symbióze s muslimy. Odpůrci naopak poukazují na to, že lidská práva by měla být stejná pro všechny, bez ohledu náboženství a pleť. Že jsou to muslimové, kdo by se měl přizpůsobit našim zvykům a respektovat je a pokud tomu tak není, tak by měli odejít. Poukazují na to, že mnohdy dochází k tomu, že například ve školách si již žák bez vyznání anebo křesťan nemohou dát jídlo s vepřovým masem, protože by to mohlo urazit jejich muslimské spolužáky anebo jejich rodiče. Obhájci dost často pak používají argument, že islámská strava je zdravá a vyvážená, což vepřové maso není, takže nedochází k žádné újmě nemuslimských návštěvníků školy.

Což mi připomíná jeden kreslený vtip, kde je v záchodové míse Bible a ti progresivní nadšeně chodí kolem, pokyvují hlavou a jásají nad demokracií a uměleckým sebevyjádřením. Pak jdou kolem záchodové mísy, kde je Korán, a jsou znechuceni netolerancí autora, který svým výtvorem ukázal, že je islamofob a xenofob a žádají jeho potrestání.

Autor: Martin Kavka | čtvrtek 9.3.2017 17:06 | karma článku: 40.73 | přečteno: 2048x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Občanské aktivity

Zdenek Horner

Chybí mi rozhodný postoj české vlády a místních bezvýhradných izraelofilů

Nyní má česká vláda jedinečnou příležitost před celým světem dokázat, že bývalý satelit Sovětského Svazu není nyní satelitem USA. Měla by odsoudit nestabilní postoj vůči Izraeli, ale i vůči Ukrajině a posoudit zdali USA nejsou ...

27.3.2024 v 12:44 | Karma článku: 21.95 | Přečteno: 552 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Naše stařečky dnes okradl zloděj vydávající se za pracovníka charity

Našim stařečkům je přes osmdesát let. Muž s přízvukem, kolem šedesáti let, mluvící slušnou češtinou, vydávající se za pracovníka charity, přijel v červeném hyundai pro knihy a ukradl Kapitánovým rodičům snubní prstýnky a šperky.

21.3.2024 v 18:43 | Karma článku: 27.77 | Přečteno: 928 |

Zdenek Horner

Milujeme NATO a proto Ukrajina zvítězí

Poté, co víme, že jsou na Ukrajině vojáci NATO, jsem již úplně klidný. Vítězství je v kapse. A kam se NATO vypraví příště? Bude to Bělorusko nebo Kazachstán? Gruzie? Ta už je rozpracovaná. Arménie by zatím byl těžký oříšek.

12.3.2024 v 12:54 | Karma článku: 33.67 | Přečteno: 939 | Diskuse

Zdenek Horner

Odpověď tazateli k uličnímu a kádrovému výboru

Tazatel se rozhořčuje, že se někdo ve zdejších diskusích cítí být pod knutou postupů někdejších uličních výborů. Vcelku pěkně vystihuje, jak se chovali a jakými pravomocemi byly tyto výbory za komunismus obdařeny, ale ...

10.3.2024 v 13:28 | Karma článku: 32.11 | Přečteno: 765 | Diskuse

Zdenek Horner

Ultrasionismus se už začíná podobat rasismu

Marně si lámu hlavu, k čemu se zveřejňuje seznam nějakých osob. Zveřejněné seznamy mají zastrašovat. Používal je protektorát, pak komunisti. Nyní jsou jako inspirace pro nějakou radikální odnož pravověrných aktivistů?

5.3.2024 v 12:21 | Karma článku: 22.81 | Přečteno: 473 |
Počet článků 382 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2712

                                                                                                                         

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...