Aby Vás zatkli za šíření křesťanství, nemusíte jezdit do Súdánu. Stačí do Británie

6. 03. 2017 17:06:23
Země Euro-atlantické civilizace se rády označují za demokratické, liberální, pluralitní a nábožensky tolerantní. Poslední případ z Velké Británie však ukazuje, že s tou tolerancí to nebude tak horké.

Nestalo se nic, co by mnozí čeští obyvatelé neznali z ulic našich měst. Křesťané, není podstatné jaké denominace, hlásali na ulici anonymnímu davu evangelické poselství. Tedy Krista. Většina lidí kolem těchto pouličních kazatelů projde bez zájmu, bere je jako kolorit, zvláště když se jedná o nadšené mladé Mormony anebo na zásluhy čekající Svědky Jehovovi. Ne tak v Británii, kde křesťanští „věrozvěstové“ byli obviněni z šíření nenávisti, homofobie, provokování muslimů a antisociálního chování. Přestože britský soud jednoho muže zprostil obvinění, tak Michaelu Overdovi a Michaeli Stockwellovi hrozí až půlroční vězení, jen proto, že hlásali to, čemu křesťané věří a co obsahuje Bible o Kristově poselství, čímž dal soud najevo, že Bible, respektive Nový Zákon je pohoršující a není v souladu s britským zákonem, jak to natvrdo řekl právník zadržených Andreas Williams.

Je to vlastně paradox, Biblické poselství společně s antickými základy tvoří základ naší civilizace a najednou se stává protiprávní, neslučitelné s naší společností a víra v toto poselství je nenávistná a homofobní. Paradoxem také je, že v Británii proběhlo několik islámských demonstrací, kde byly hlásány hesla proti Evropě, Británii a slova o islamizaci Británie a to i za cenu likvidace těch, kteří se nepřizpůsobí, ale bylo to bráno jako součást sebevyjádření muslimů a jejich víry.

Řeknu to úplně jinak. Když dva dělají totéž, není to totéž. Křesťané se staví proti LGTB a to nikoli z nenávisti k homosexuálním jedincům, ale proto, že pro křesťany je posvátný svazek muže a ženy. Že tento svazek je přirozený a tento svazek je odrazem mezi Bohem a člověkem. Posvátné pouto, z něhož vzejdou potomci. Nebudeme si nalhávat, že praxe je jiná než teorie. To ovšem nic nemění na smyslu. Podobně tomu je i s šířením křesťanství. Kristus neřekl:"Seďte doma, dejte všem pokoj a čtěte Nový Zákon, který ovšem v jeho době neexistoval, ale řekl „Běžte ke všem národům a získávejte mi učedníky a učte je, zachovávat vše co jsem vám přikázal “. Mohamed oproti tomu řekl „Bylo mi přikázáno bojovat proti lidem, než prohlásí: Není jiného boha než Alláha a Mohamed je Alláhovým vyslancem, vykonají modlitbu a dají almužnu. A když tak učiní, zachovají si krev a majetek“

Dost podstatný rozdíl, ne? Ovšem to nesmíte být v Evropě, potažmo v Británii, kde hlásat křesťanství je znakem vyvolání nenávisti a hlásání islámu je znakem pluralitní společnosti a emancipace islámu. Ale ono se nejedná jen o Británii, stačí takové drobnosti jako ve Francii, kdy vadí socha Panny Marie ve veřejném prostoru, zatímco ve stejném veřejném prostoru se muslimové veřejně modlí a kritika tohoto je považována za nenávist. Odstraňování křesťanských náboženských symbolů, protože mohou urážet muslimy. Drobnosti, malé ústupky abychom neurazili muslimy anebo LGTB komunitu, aby se tyto skupiny necítily diskriminované křesťany a jejich vírou. A bere někdo ohled na to, jak se cítí křesťané? A nejen křesťané, ale také Evropané bez vyznání, pro které jsou kříže, křesťanská nauka, nejen součást naší společností, ale také si uvědomují, že to byla křesťanská nauka, která společnost formovala, zatímco islámská nauka potlačuje a trestá vše, co my v Evropě bereme za normální? Lidská práva, rovnost před zákonem, svoboda vyznání, rovnost žen?

Na tohle si vždy vzpomeňte, až budete číst cestopisné články anebo jásání aktivistů, jak ta a ona společnost si zachovává svojí identitu tím, že se brání vlivu cizích kultur. Vzpomeňte si na to, až budete číst, jak je hezké, že cizí kultury si v Evropě udržují svojí svébytnost tím, že nepřijímají naší kulturu a jak je nutné je v tom podporovat. A vzpomeňte si na to, až budete hlásat nutnost chránit evropskou kulturu a její kořeny a dozvíte se, že jste vlastně nacionalisté, pravicoví radikálové. Protože, jak jsem již řekl, když dva dělají totéž, není to totéž.

Autor: Martin Kavka | pondělí 6.3.2017 17:06 | karma článku: 44.44 | přečteno: 3488x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Občanské aktivity

Zdenek Horner

Chybí mi rozhodný postoj české vlády a místních bezvýhradných izraelofilů

Nyní má česká vláda jedinečnou příležitost před celým světem dokázat, že bývalý satelit Sovětského Svazu není nyní satelitem USA. Měla by odsoudit nestabilní postoj vůči Izraeli, ale i vůči Ukrajině a posoudit zdali USA nejsou ...

27.3.2024 v 12:44 | Karma článku: 21.95 | Přečteno: 551 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Naše stařečky dnes okradl zloděj vydávající se za pracovníka charity

Našim stařečkům je přes osmdesát let. Muž s přízvukem, kolem šedesáti let, mluvící slušnou češtinou, vydávající se za pracovníka charity, přijel v červeném hyundai pro knihy a ukradl Kapitánovým rodičům snubní prstýnky a šperky.

21.3.2024 v 18:43 | Karma článku: 27.77 | Přečteno: 928 |

Zdenek Horner

Milujeme NATO a proto Ukrajina zvítězí

Poté, co víme, že jsou na Ukrajině vojáci NATO, jsem již úplně klidný. Vítězství je v kapse. A kam se NATO vypraví příště? Bude to Bělorusko nebo Kazachstán? Gruzie? Ta už je rozpracovaná. Arménie by zatím byl těžký oříšek.

12.3.2024 v 12:54 | Karma článku: 33.67 | Přečteno: 939 | Diskuse

Zdenek Horner

Odpověď tazateli k uličnímu a kádrovému výboru

Tazatel se rozhořčuje, že se někdo ve zdejších diskusích cítí být pod knutou postupů někdejších uličních výborů. Vcelku pěkně vystihuje, jak se chovali a jakými pravomocemi byly tyto výbory za komunismus obdařeny, ale ...

10.3.2024 v 13:28 | Karma článku: 32.11 | Přečteno: 765 | Diskuse

Zdenek Horner

Ultrasionismus se už začíná podobat rasismu

Marně si lámu hlavu, k čemu se zveřejňuje seznam nějakých osob. Zveřejněné seznamy mají zastrašovat. Používal je protektorát, pak komunisti. Nyní jsou jako inspirace pro nějakou radikální odnož pravověrných aktivistů?

5.3.2024 v 12:21 | Karma článku: 22.81 | Přečteno: 473 |
Počet článků 382 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2712

                                                                                                                         

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...