Podraz jménem Obama aneb jak do poslední chvíle házet klacky pod nohy

Ještě ani nevychladla židle po prvním černošském prezidentovi USA a už vycházejí najevo podivné věci. Jako poslední bylo zjištění, že Obama poslal na účet palestinských Arabů téměř čtvrt miliardy amerických dolarů. 

Asi by na tom nebylo nic divného, levičáci celého světa mají určitý druh náklonnosti k lidem, jejichž touhou je zlikvidovat stát Izrael. Co je však zarážející, že tento akt se stal několik hodin před Inaugurací nového prezidenta USA. Oficiálně jsou tyto peníze určeny na rozvoj a podporu demokracie na území obývaném palestinskými Araby.  Když se to připočte k těm desítkám miliard dolarů, které palestinští Arabové za tu dobu dostali od USA a EU, tak by dnes na území, které obývají, muselo být demokracie na rozdávání a jejich domovina by musela být kvetoucím sadem.

Bohužel, kvetoucí území to není, asi není zájem. Něco budovat je těžší než nakupovat zbraně a ty pak použít proti civilnímu obyvatelstvu státu Izrael. Vlastně se to i vyplatí, protože rodiny mučedníků z řad palestinských Arabů, pak dostávají tučnou apanáž, kterou ve skutečnosti zaplatí USA a Evropská unie. Jak je to rozdílná mentalita od Židů, kteří odsolovali poušť a dnes tam pěstují ovoce, zeleninu, květiny, chovají hospodářská zvířata. Kteří staví domy, nemocnice, školy, parky a snaží se vylepšovat život ve své zemi.

Palestinští Arabové mají, dle toho co za poslední desítky let ukazují, jen zájem ničit a zabíjet. A nejde jen o Izrael. Po vzniku Izraele na základě rozhodnutí OSN, kdy měl vzniknout i arabský stát Palestina, došlo k napadení Izraele arabskými státy. Stát Palestina, na základě rozhodnutí představitelů arabských zemí nevznikl a palestinští Arabové byli vyzvání k odchodu z území zvaného Palestina a bojkotu Izraele a vzniku vlastního státu. Zde je i počátek utečeneckých táborů palestinských Arabů  v Libanonu, Sýrii či Jordánsku. Ani jeden z těchto států nikdy nepřiznal palestinským Arabům status utečence, nebo jim udělil občanství. Proč? Protože nebyl zájem a tyto státy měly a mají s těmito jen problémy.

Zastánci palestinských Arabů málokdy připomenou, že to byli palestinští Arabové, kteří rozpoutali válku v Libanonu, kteří rozpoutali válku v Jordánsku, kteří při vpádu Saddáma Husajna do Kuvajtu začali rabovat a napomáhali okupantům. Nepřipomenou, že Libanon, ještě před pár desítkami let byla převážně křesťanská země a palestinští Arabové a teror, který rozpoutali v Libanonu, by příčinou odchodu libanonských křesťanů. Nepřipomenou, že když Sýrie okupovala Libanon, tak to byli palestinští Arabové, kteří napomáhali okupantům. Nepřipomenou, že to byli palestinští Arabové, kteří se snažili zavraždit jordánského krále. Nepřipomenou, protože se to nehodí.

Zato se připomenou tábory Sabra a Šatíla, které přepadly křesťanské oddíly po té, co se ukázalo, že v těchto táborech se nachází sklady zbraní, co z těchto táborů vzešli atentátníci na křesťanské politiky, po té co se ukázalo, že tyto tábory byly líhní organizovaných skupin, které terorizovaly křesťanské vesnice. Ale ti chudáci jsou nakonec palestinští Arabové. První a druhá intifáda se omluví. Vždy se najde nesmyslný důvod, jak vysvětlit zvrácené vraždění civilního obyvatelstva Izraele. Že ten samý Izrael na palestinských územích stavěl školy, budoval infrastrukturu, poskytoval energie a finance, otevřel svoje nemocnice pro palestinské Araby, to je zase něco, co se propalestinským aktivistům nehodí.

Nevěřím, že tohle evropští politici nevědí a o to těžko věřit, že to nevěděl ani jeden z neinformovanějších lidí na světě a to Hussain Obama. Věděl a také věděl, že peníze poskytnuté palestinským Arabům nebudou sloužit demokracii a mírovému procesu, ale dalším aktivitám palestinských Arabů proti Izraeli. Proti Izraeli, který je jedinou zárukou demokracie na Blízkém východě.

Ale aspoň je vidět, co si pod pojmem demokracie představují levičáci. Je to boj proti demokracii.

 

Autor: Martin Kavka | středa 25.1.2017 16:20 | karma článku: 45,42 | přečteno: 3634x
  • Další články autora
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky