Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Proč bych měl mít soucit s uprchlíky? Proč ne s dětmi s leukémií?

Pomalu každý den jsem médii bombardován o situaci uprchlíku v táborech v Řecku. Neuplyne týden, abych nebyl informován, kolik lidí se utopilo ve Středozemním moři, protože se k nim včas nedostala evropská "cestovka"

Před pár týdny se na mě z reklamy organizace Unicef začaly dívat smutné dětské oči, promlouvající hlasem známých herců, které vypravují o svém těžkém životě. Čas od času se na nějakém serveru objeví článek o podmínkách migrantů v jejich domovských, převážně islámských, zemích. Několikrát do roka se mohu dočíst, že za pár let se dají na pochod desítky miliónů Afričanu, protože v jejich zemích hrozí sucho, za které můžeme my, co žijeme v Evropě, protože se máme dobře a někteří ještě líp. A aby toho nebylo málo, tak když se někdy objeví nějaké problémy s migranty v Evropě, tak se dozvím, že se jedná o psychicky nemocné jedince, ale jinak jejich světonázor je úžasný. Většina z nich chce žít v demokracii, a proto se demokraticky musíme přizpůsobit a respektovat jejich náboženství a životní postoje.

Pokud ovšem neuznám žádný z těchto argumentů, nastává poslední fáze a tou je vymírání Evropy, demografický úbytek a důchodové letadlo. Což je argument zcela falešný, protože o žádné vymírání se nejedná. V Evropě totiž nikdy nežilo více lidí než dnes. Před dvěma sty léty v našich zemích žilo něco přes milión lidí. Pokud se totiž podíváme do historie, tak vždy uvidíme, že v případě blahobytu nějaké společnosti klesá křivka porodnosti a nastává úbytek obyvatel. To se ovšem mění v dobách krize. Jenomže na růstu obyvatel je postaven jeden z největších podvodů a tím je sociální a důchodové zabezpečení.

Nevím, zda si to někdo uvědomuje, ale sociální a důchodové výdaje stoupají rychleji, než je schopnost ekonomiky tyto výdaje nahradit příjmem. Nebo další věc, že počet státních úředníků a zaměstnanců za chvíli převýší počet lidí zaměstnaných v soukromém sektoru, který jako jediný něco produkuje. Protože státní zaměstnanci jsou ve většině neproduktivní, nic nepřinášející a závislí na daních ze soukromého sektoru. A nemluvě o zbytečných a ze státní kasy financovaných neziskových organizací, jako jsou například Hate Free anebo organizace zaměřující se na gender rovnost či rekreologii. Organizace, které mají mnohdy větší vliv než lidmi volení zástupci v demokratických orgánech.

A vrátím se k nadpisu svého článku. V naší zemi žijí desítky tisíc postižených dětí. Nejde jen o leukémii, jsou zde desítky tisíc dětí postižených fyzicky, mentálně. Máme zde desítky tisíc lidí, kteří žijí bez domova. Někteří dobrovolně, další proto, že se dostali do situace, z které nejsou schopni se dostat. V naší zemi žijí desítky tisíc lidí v důchodovém věku, kteří žijí z ruky do pusy a není to proto, že by nedělali. Je za tím stáří a s tím související nemoci, výdaje za léčbu a léky a mají se hůře než lidé, kteří by mohli pracovat, ale nepracují a sociální dávky jim zajišťují celkem slušný standard. Stačí mít děti a nebýt s partnerkou oddáni.

Jestli se máme dobře, tak to není na něčí úkor, ale díky tomu, že to co máme, jsme si vybudovali díky práci a odříkání, nejen naší, ale také našich předků. Pokud mám pomáhat, tak lidem, které vidím kolem sebe. Raději si koupím, pro mě zbytečnou tašku, upletenou mentálně postiženými lidmi než abych viděl, jak moje peníze o kterých nemohu rozhodovat, šly na lidi, kteří se domáhají svých práv a určitého standardu o který se nezasloužili, zatímco lidé co celý život pracovali, si z důchodu nemohou dovolit ani polovinu toho co uprchlíci dostanou v těch kritizovaných uprchlických táborech.

Možná jsem bezcitný a nemám soucit, ale pro mě je košile bližší než kabát. Více mi je líto matky samoživitelky, kterou opustil partner a nic jí nedává, než mladého zdravého arabského muže.

A možná to není bezcitnost, možná to je Maybelline. A kdyby to nestačilo, tak na ostatní je zde MasterCard, ale tu ať použije ten, kdo si svoje dluhy i zaplatí a nechce to po ostatních.

 

Autor: Martin Kavka | čtvrtek 19.1.2017 18:36 | karma článku: 46,58 | přečteno: 4819x
  • Další články autora

Martin Kavka

Přirovnávat „sirotky“ ze Sýrie k Wintonovým židovským dětem je chucpe

V rozjitřené debatě o syrských sirotcích se začínají nějak ztrácet ty „děti“. Namísto racionální debaty se vytahují příklady z historie. Jenomže ty příklady z nedávných dějin Evropy spíše svědčí proti příznivcům přijetí.

19.9.2018 v 12:06 | Karma: 43,20 | Přečteno: 2326x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Levice se bojí úspěchu Švédských demokratů. Prý populisté a xenofobové

Ve Švédsku dnes probíhají volby, které sice nic moc nezmění ve složení vládnoucích stran, ale přesto jsou sledované, protože vzor všech socialistů a sociálních inženýrů dostává trhliny.

9.9.2018 v 13:42 | Karma: 43,42 | Přečteno: 2640x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

„Levicový humanismus“ je mnohem horší než „pravicový extremismus"

V souvislosti s demonstracemi v Sasské Kamenici se objevily zprávy, že se jedná o pravicové extremisty, neonacisty. Levicoví politici, nechtějí ani na okamžik připustit, že se nejedná o akce extrémistů, ale jde o projev zoufalství

7.9.2018 v 11:17 | Karma: 41,73 | Přečteno: 1752x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Nikdo nechce topit „uprchlíky“ aneb demagogie podle blogera Hornera

Imigrace z Afriky a Blízkého východu do Evropy nenechává nikoho chladným. Názory mohou být různé, záleží na úhlu pohledu, politickém přesvědčení a vstupních informací.

3.8.2018 v 10:05 | Karma: 42,77 | Přečteno: 2510x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Španělé asi neznají pohádku o Smolíčkovi. Proto tam budou mít „celou Afriku“

Když před několika týdny italský ministr odmítl přijmout loď se 630 „uprchlíky“, stejně jako Malta, bylo to Španělsko, které udělalo „gesto“ a loď přijalo.

29.7.2018 v 15:45 | Karma: 43,71 | Přečteno: 2416x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

KOMENTÁŘ: Kdo zabil penzijní reformu? Svůj díl nesou vláda i opozice

24. dubna 2024

Premium Ani po dvaceti letech diskusí se nedočkáme konsenzuálně přijaté reformy penzí, ale jen...

Seniorka při vystupování spadla pod tramvaj a zemřela, policie stíhá řidiče

24. dubna 2024  13:51

Obviněním řidiče tramvaje z usmrcení z nedbalosti skončilo po více než půl roce vyšetřování loňské...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25,  aktualizováno  13:49

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

Spolužáka kopali i bili pěstmi, za surové napadení dostali mladiství podmínku

24. dubna 2024  13:34

Okresní soud v Děčíně rozhodl o podmíněných trestech pro dva mladistvé, kteří loni v září brutálně...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky