Slova, musíme pomáhat,jsou znakem neschopnosti Evropy podívat se pravdě do očí

9. 01. 2017 17:31:26
Včera vyšel na iDnes (1) článek o tvůrci australské imigrační politiky, která je z pohledu mnohých tvrdá, ale účinná. Australští politici se neohání lidskými právy uprchlíků, ale bezpečnosti vlastní země a svých občanů.

A zde je hlavní rozdíl v chápání uprchlické krize. Zatímco evropští politici, z mě neznámých důvodů, zcela kašlou na bezpečnost vlastních občanů a na prvním místě jsou pro ně uprchlíci, kteří, jak se ukazuje, mnohdy uprchlíky nejsou, ale jen těmi, kteří hledají sociální výhody a mnozí z nich pak cestují za sociální dávky do zemí odkud tak „namáhavě“ utekli, tak australští politici jdou cestou zabezpečení bezpečnosti vlastní země. Jejich recept je vlastně jednoduchý. Utíkáš před válkou, hrozí ti nebezpečí ve vlastní zemi? Tak ti zcela jistě nebude vadit, když budeš v nějakém bezpečném státě, jako je Kambodža.

Ono to má svůj smysl. Jistě znáte pohádku „Pyšná princezna“, kde švec si zaběhl do vedlejšího království, kde si mohl zazpívat. Neběžel přes několik zemí, ale jen překročil hranice, kde si mohl zapět, aniž by mu něco hrozilo. Tak proč dnes „uprchlíci“ kráčí přes několik bezpečných zemí do Německa, Rakouska či Švédska? Těžko předpokládat, že jsou na poznávacím zájezdu, zvláště když si vybírají destinace, kde jsou nejvyšší sociální dávky na světě. A když jsem u té „Pyšné princezny“, tak si jistě vzpomenete, co se tím ševcem stalo, když oblékl královský šat. Naštěstí král Miroslav nebyl zkažen lidsko-právními organizacemi a tak nakonec švec došel své odměny a chtě nechtě si musel vzpomenout kdo je a na co má ruce.

Na internetu nedávno koloval vtip ve smyslu, že je nebezpečné se koupat v moři na libyjských plážích, protože vás mohou vylovit a vy se ocitnete v Itálii. Vtip, který poukazuje na to, že evropské lodě jezdí k libyjským břehům a tam zachraňují „uprchlíky“ místo aby je naložily a vyložily v nejbližším přístavu, v tomto případě v libyjském. Člověk ani nemusí propadat konspiračním teoriím, aby nedošel k myšlence, že se jedná o byznys. Že ani tak nejde o toho zachráněného uprchlíka, ale o peníze. Peníze, které ovšem vydá každý občan Evropské unie. Australané tento problém už skoro nemají. „Uprchlíci“ pochopili, že i když doplují k břehům Austrálie, tak stejně skončí na nějakém ostrově, kam Australané umisťují tyto „nešťastníky“.

Nemyslím si, že evropští politici nevidí, k čemu vede jejich bezbřehá politika tolerance a pomoci. Tak hloupí, přestože se dali na politiku, snad nejsou. Ani si nemyslím, že jsou naivní. Spíše si myslím, že jím to je jedno. Svoje mají jisté a jde jim o to, aby to jisté měli i do budoucna. Stačí si dovést pár stovek tisíc vlastních voličů. Dovození je zvolí a ti původní to zaplatí.

Občas rád používám příměry z knih a filmů. Zde si vzpomínám na scénu z filmu „Svatby pana Voka“, kde Vilém z Rožmberka radí Petrovi, aby se vzdal Kateřiny z Ludanic, protože jí její opatrovníci oškubali. Petr se i přesto nevzdá svého rozhodnutí Kateřinu si vzít, načež Vilém se podívá na svého bratra a říká, volně parafrázováno, „Šlechetnost nás ctí, dobré skutky zdobí naše erby, ovšem když na to máme“. Načež Petr odpoví, já se budu starat o dobré skutky a ty o finance atd.

Něco podobného jako v Mrazíkovi. „Medvěd se mi bude klanět, ale ty ohneš svůj hřbet". Evropští politici zdobí svůj erb, ale platí to daňoví poplatníci. Evropští politici se sklání před uprchlíky, ale celá ta tíha dopadá na záda občanů Evropy

A komu se tahle vnucená symbióza nelíbí, tak je vyvrhel. Jak prosté drahý Watsone!

(1) Evropa jen hledá výmluvy

Autor: Martin Kavka | pondělí 9.1.2017 17:31 | karma článku: 43.55 | přečteno: 2359x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Občanské aktivity

Zdenek Horner

Chybí mi rozhodný postoj české vlády a místních bezvýhradných izraelofilů

Nyní má česká vláda jedinečnou příležitost před celým světem dokázat, že bývalý satelit Sovětského Svazu není nyní satelitem USA. Měla by odsoudit nestabilní postoj vůči Izraeli, ale i vůči Ukrajině a posoudit zdali USA nejsou ...

27.3.2024 v 12:44 | Karma článku: 21.94 | Přečteno: 548 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Naše stařečky dnes okradl zloděj vydávající se za pracovníka charity

Našim stařečkům je přes osmdesát let. Muž s přízvukem, kolem šedesáti let, mluvící slušnou češtinou, vydávající se za pracovníka charity, přijel v červeném hyundai pro knihy a ukradl Kapitánovým rodičům snubní prstýnky a šperky.

21.3.2024 v 18:43 | Karma článku: 27.77 | Přečteno: 928 |

Zdenek Horner

Milujeme NATO a proto Ukrajina zvítězí

Poté, co víme, že jsou na Ukrajině vojáci NATO, jsem již úplně klidný. Vítězství je v kapse. A kam se NATO vypraví příště? Bude to Bělorusko nebo Kazachstán? Gruzie? Ta už je rozpracovaná. Arménie by zatím byl těžký oříšek.

12.3.2024 v 12:54 | Karma článku: 33.67 | Přečteno: 939 | Diskuse

Zdenek Horner

Odpověď tazateli k uličnímu a kádrovému výboru

Tazatel se rozhořčuje, že se někdo ve zdejších diskusích cítí být pod knutou postupů někdejších uličních výborů. Vcelku pěkně vystihuje, jak se chovali a jakými pravomocemi byly tyto výbory za komunismus obdařeny, ale ...

10.3.2024 v 13:28 | Karma článku: 32.11 | Přečteno: 765 | Diskuse

Zdenek Horner

Ultrasionismus se už začíná podobat rasismu

Marně si lámu hlavu, k čemu se zveřejňuje seznam nějakých osob. Zveřejněné seznamy mají zastrašovat. Používal je protektorát, pak komunisti. Nyní jsou jako inspirace pro nějakou radikální odnož pravověrných aktivistů?

5.3.2024 v 12:21 | Karma článku: 22.81 | Přečteno: 473 |
Počet článků 382 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2712

                                                                                                                         

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...